Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Intensiv bön präglar veckan fram till valet

Dagarna fram till söndagens val kantas av en rad böneaktioner i huvudstaden. – Var inte lat utan be, vädjar Patrik Sandberg, ledare för Sverigebönen till troende inför valets slutspurt.

Nyheter · Publicerad 09:00, 5 sep 2018

På tisdagskvällen deltog han i den stora allkristna bönesamlingen i Adventistkyrkan under parollen ”Hopp för Sverige”. Kvällen var den sista av sju allkristna samlingar under året som haft inriktning på bön och omvändelse. Den här gången var temat ”Allkristen bön för Sverige, kristna värderingar och valet” och i samlingen bad man utifrån boken ”Hopp för Sverige”.

I kväll, onsdag, med start klockan 18, hålls en samling på Raoul Wallenbergs plats där det övergripande böneämnet är ”En Israelvänlig regering”. Och på lördag, dagen för valet, hålls en samling i S:ta Clara kyrka. Där medverkar Jackson Sangiza och det böneteam från Tanzania som under de senaste veckorna besökt Sverige för att be för landet. Samlingen hålls klockan 11 och därefter planeras en bönevandring till flera stationer i city.

Även ute i landet arrangeras bön, bland annat i Smyrnakyrkan Göteborg där man ber för valet på fredag klockan 18.

Att Guds folk är i bön denna val­vecka är av högsta vikt, menar Patrik Sandberg. 

–  Detta är ett val men det är också ett val för Kristi kropp som så många gånger varit väldigt passiva i bön, säger han, mycket tacksam för den draghjälp Sverige fått från Tanzania

– De ber med en väldig intensitet och det gör att vi väcks till att söka Herren och hans rike först, menar Sandberg. 

Han vädjar till troende att vara i bön under denna sista vecka före valet.

– Be i ditt hem dagligen där du är. Be gärna utifrån Psalm 33:3 att Gud ska komma med ljus och sanning i vårt land och i valrörelsen. Be med din familj. Var inte lat i bön utan be – Gud vill svara.