Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Inspirerande Oasmöten i Umeå

På onsdag inleds sommarens första Oasmöte, i Umeå. Temat är "Här är jag – sänd mig", och tonvikt ligger på förnyelse inom kyrka och församling.

Nyheter · Publicerad 11:51, 12 jul 2017

Det är andra året i rad som den karismatiska förnyelserörelsen inom Svenska kyrkan håller ett sommarmöte i Umeå, och visa av erfarenheten från förra året kommer samlingarna hållas i större, och i flera olika, lokaler.

Mötet inleds på onsdag kväll i Vasakyrkan i Umeå. Torsdagens heldag tillsammans med Umeå pastorat är i Umeå stads kyrka, medan fredagens och lördagens gemensamma samlingar hålls i Folkets hus/Idunteatern.

Som under alla Oasmöten blir det många tillfällen till bibelundervisning, lovsång, personlig förbön, själavård och bikt.

– Bland andra får vi träffa Tin Mörk och Björn Gusmark från nätverket Nya sätt att vara kyrka, säger Hans Weichbrodt, inspiratör i Oasrörelsen.

– Dessutom kommer den anglikanske biskopen Graham Cray att medverka. Han är en av visionärerna bakom konceptet "Fresh Expressions of Church", som vill inspirera den lokala församlingen till ett dynamiskt och missionsinriktat perspektiv där man vågar ta steg i tro för att nå nya människor.

Oasmötet i Umeå

Pågår 12–15 juli

Öppningsmötet börjar klockan 19 i Vasakyrkan med Miriam Axklo

Missa inte:

... Biskop Graham Cray undervisar om den helige Ande i Umeå stads kyrka, 13 juli

... Syster Karin från Alsike kloster talar på temat "Med Jesus i vardagen" på kvällen den 14 juli i Folkets hus, Umeå

Fem personer sköts ihjäl utanför kyrka

Dagestan. Fem personer dog då en man öppnade eld mot gudstjänstbesökare som var på väg ut från en kyrka i Dagestan i söndags. Ryska polisutredare utesluter...

Ett skrämmande exempel på hur ekonomiska intressen prioriteras före människovärde.

Gästkrönika Bitte Assarmo I Belgien överger sjuksköterskor och socialarbetare, som specialiserat sig på palliativ vård, sitt yrke eftersom klinikerna de arbetar på har...

Kari Jobe kommer till Sverige i sommar

Musik. Den 3 juni kommer den profilerade lovsångsledaren Kari Jobe att hålla konsert på Livets Ord i Uppsala. Det skriver Livets Ord och Impact Sweden i ett...