I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Inspirerande Oasmöten i Umeå

På onsdag inleds sommarens första Oasmöte, i Umeå. Temat är "Här är jag – sänd mig", och tonvikt ligger på förnyelse inom kyrka och församling.

Nyheter · Publicerad 11:51, 12 jul 2017

Det är andra året i rad som den karismatiska förnyelserörelsen inom Svenska kyrkan håller ett sommarmöte i Umeå, och visa av erfarenheten från förra året kommer samlingarna hållas i större, och i flera olika, lokaler.

Mötet inleds på onsdag kväll i Vasakyrkan i Umeå. Torsdagens heldag tillsammans med Umeå pastorat är i Umeå stads kyrka, medan fredagens och lördagens gemensamma samlingar hålls i Folkets hus/Idunteatern.

Som under alla Oasmöten blir det många tillfällen till bibelundervisning, lovsång, personlig förbön, själavård och bikt.

– Bland andra får vi träffa Tin Mörk och Björn Gusmark från nätverket Nya sätt att vara kyrka, säger Hans Weichbrodt, inspiratör i Oasrörelsen.

– Dessutom kommer den anglikanske biskopen Graham Cray att medverka. Han är en av visionärerna bakom konceptet "Fresh Expressions of Church", som vill inspirera den lokala församlingen till ett dynamiskt och missionsinriktat perspektiv där man vågar ta steg i tro för att nå nya människor.

Oasmötet i Umeå

Pågår 12–15 juli

Öppningsmötet börjar klockan 19 i Vasakyrkan med Miriam Axklo

Missa inte:

... Biskop Graham Cray undervisar om den helige Ande i Umeå stads kyrka, 13 juli

... Syster Karin från Alsike kloster talar på temat "Med Jesus i vardagen" på kvällen den 14 juli i Folkets hus, Umeå

Dyrt när folktandvården bjöd på yoga och alkohol

Sörmland. Yoga, ”klangmeditation” och alkohol har stått på notan när Folktandvården i Sörmland haft personaldag på spa-anläggningen Yasuragi. Totalt har...

Ebba Busch Thor försvarar kärnfamiljen

Politik. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor sa nyligen till tidningen QX att ett gaypar kan vara precis lika goda föräldrar som hon och hennes...

Vi behöver utrusta oss med ett visst mått av ödmjukhet.

Gästkrönika Eva Skog På dörrkarmen i mitt arbetsrum har jag ritat streck med blyerts. Horisontella små streck som gör tiden synlig, visar hur mina barn växer, utvecklas,...