Löna inte ont med ont, sträva efter det som är gott inför alla människor.
Romarbrevet 12:17

Världen idag

Inspirerande Oasmöten i Umeå

På onsdag inleds sommarens första Oasmöte, i Umeå. Temat är "Här är jag – sänd mig", och tonvikt ligger på förnyelse inom kyrka och församling.

Nyheter · Publicerad 11:51, 12 jul 2017

Det är andra året i rad som den karismatiska förnyelserörelsen inom Svenska kyrkan håller ett sommarmöte i Umeå, och visa av erfarenheten från förra året kommer samlingarna hållas i större, och i flera olika, lokaler.

Mötet inleds på onsdag kväll i Vasakyrkan i Umeå. Torsdagens heldag tillsammans med Umeå pastorat är i Umeå stads kyrka, medan fredagens och lördagens gemensamma samlingar hålls i Folkets hus/Idunteatern.

Som under alla Oasmöten blir det många tillfällen till bibelundervisning, lovsång, personlig förbön, själavård och bikt.

– Bland andra får vi träffa Tin Mörk och Björn Gusmark från nätverket Nya sätt att vara kyrka, säger Hans Weichbrodt, inspiratör i Oasrörelsen.

– Dessutom kommer den anglikanske biskopen Graham Cray att medverka. Han är en av visionärerna bakom konceptet "Fresh Expressions of Church", som vill inspirera den lokala församlingen till ett dynamiskt och missionsinriktat perspektiv där man vågar ta steg i tro för att nå nya människor.

Oasmötet i Umeå

Pågår 12–15 juli

Öppningsmötet börjar klockan 19 i Vasakyrkan med Miriam Axklo

Missa inte:

... Biskop Graham Cray undervisar om den helige Ande i Umeå stads kyrka, 13 juli

... Syster Karin från Alsike kloster talar på temat "Med Jesus i vardagen" på kvällen den 14 juli i Folkets hus, Umeå

Henriksson vill inte gå före i abortfrågan

Abort. KD avvaktar Socialstyrelsens möte med läkare Socialminister Annika Strandhäll (S) vill inte slå fast att sena aborter inte får avslutas ända in i 22:a graviditetsveckan. Men KD kommer inte att...

Ryssland tiger om Wallenberg

Brott. Den ryska säkerhetstjänsten vill inte offentliggöra dokument som skulle kunna kasta ljus över Raoul Wallenbergs död. Det kan ske först 2022, är...

Om religion inte hör hemma bland politik, så hör politik inte hemma bland religion.

Gästkrönika Jens Charliesson Det borde vara en dubbelriktad gata, den där uppfattningen att religion ska hållas utanför politiken. Det är ju så man tycker i dagens Sverige, att...

Avböjer "skyddsring" vid synagogan

Antisemitism. Judisk förening oroad för säkerhet den 30 september Den judiska församlingen i Göteborg önskar att de som vill skydda stadens judar när Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar den 30 september, inte...