Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Inga Dödahavsrullar på utställning i Tyskland

Israel har dragit tillbaka erbjudandet om att låna ut Dödahavsrullarna till ett museum i Frankfurt. Den tyska staten kan inte garantera att de drygt 2 000 år gamla handskrifterna inte skulle utlämnas till den palestinska myndigheten eller till Jordanien, om de gjorde anspråk på dem.

Nyheter · Publicerad 08:46, 18 dec 2017

Frankfurts bibelmuseum meddelade nyligen att man tills vidare ställt in den utställning av Dödahavsrullarna som varit planerat i flera år och som skulle ha öppnat hösten 2019.

Bakgrunden är att regeringen inte har kunnat ge garantier om att pargamentrullarna efteråt skulle återlämnas till den ansvariga israeliska myndigheten.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Påven jämförde abort med nazismens rasprogram

Vatikanstaten. Franciskus lyfte fram ofödda barn Påve Franciskus gjorde i helgen ett uttalande om att graviditeter som avbryts i samband med fosterskador kan jämföras med de brott som nazisterna...

Fel om "avrättningar" i Israel

Israelkommentar Israelkommentar. Svensk polis gör likadant Den 3 juni publicerade Svenska Dagbladet en essä av Mellan­östern­experten Per Jönsson med titelnI Israel är riktade mord ett lagenligt verktyg....