Tacka HERREN, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.
Psaltaren 136:1

Världen idag

Inga Dödahavsrullar på utställning i Tyskland

Israel har dragit tillbaka erbjudandet om att låna ut Dödahavsrullarna till ett museum i Frankfurt. Den tyska staten kan inte garantera att de drygt 2 000 år gamla handskrifterna inte skulle utlämnas till den palestinska myndigheten eller till Jordanien, om de gjorde anspråk på dem.

Nyheter · Publicerad 08:46, 18 dec 2017

Frankfurts bibelmuseum meddelade nyligen att man tills vidare ställt in den utställning av Dödahavsrullarna som varit planerat i flera år och som skulle ha öppnat hösten 2019.

Bakgrunden är att regeringen inte har kunnat ge garantier om att pargamentrullarna efteråt skulle återlämnas till den ansvariga israeliska myndigheten.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Explosion vid kyrkolokal i Södertälje

Brott. Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och...

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Israelkommentar Israelkommentar. Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer...