Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Hönö vill utrusta församlingar

Nästa vecka börjar Hönökonferens med temat ”Kyrkan som helar, bygger och bär”. – Vi hoppas att hela konferensen ska genomsyras av temat och att deltagarna ska bli utmanade, uppmuntrande och utrustade för sina lokala sammanhang, säger Anders Marklund, pastor i Missionskyrkan på Hönö.

Nyheter · Publicerad 15:00, 4 jul 2018

Konferensen ingår i Hönö Missionskyrkas dna. Försam­lingen fick redan 1919 kallelsen: Utrusta Guds folk.

Och sommarveckan på vackra Hönö i Göteborgs skärgård sätter verkligen spår i människor, och många har upplevt att de har fått sin kallelse här.

– Vi ser att de som kommer, representerar en stor del av kristenheten och mer eller mindre hela Sverige. Vårt mål är att utrusta för att bygga Guds rike på det lokala planet, att uppmuntra till att vara en del av att göra Jesus Kristus känd och trodd, och att utmana till att ta nya steg i tron tillsammans med Jesus, säger Anders Marklund.

Förra året prövade konferensen att vid sidan om gudstjänster och bibelstudium hålla så kallade Ted talks, det vill säga korta, kärnfulla föreläsningar över olika ämnen. Initiativet blev uppskattat, varför man kommer använda detta format också i år, med syfte att fördjupa sig i temat. På måndagen kommer det vara tre korta tal om ämnet ”helar”, på tisdagen om ”bygger” och på onsdagen om ”bär”.

Undervisning sker också i form av kvällsmöten och bibelstudier. En av dem som leder bibelstudierna är Magnus Malm. Han anser att årets tema är av största vikt.

– Det ska bli spännande att släppa fram Bibeln och 2 000 års erfarenheter av en kyrka som bär och helar, i stället för att trötta ut och splittra. Hur kan framtidens kyrka bli en del av evangeliet, i stället för något som skymmer evangeliet, frågar han retoriskt.

Malin Abrahamsson, som bland annat leder ”School of Gospel”, är ansvarig för sång och musik. När det gäller nattmötena så är det Viktor Bodell tillsammans med sina musiker som utformar lovsången, berättar Anders Marklund.

– Vi fortsätter att likt förra året ge böneplatsen ett stort utrymme i våra möten. Sedan går det att få personlig förbön och samtal i vårt bönerum som ligger i anslutning till tältet. Det erbjuds också själavårdssamtal, och här har vi Hanna Möllås och Alf B Svensson som själavårdare, tillägger Marklund.

Hönökonferensen samlar omkring 15 000 unika besökare i alla åldrar. Pastor Anders Marklund vill slå ett extra slag för konferensappen:

– Vi ser att den app vi har, som heter Hönökonferensen, är ett oerhört bra redskap både för konferensbesökaren och för den som inte har möjlighet att finnas på plats.

Hönökonferensen

Datum: 7–15 juli

Var: Hönö

Arrangör: Den lokala missionskyrkan på Hönö

Huvudtalare: Hans Jansson, Britta Bolmenäs, Magnus Malm, Mikael Tellbe

Media: Mötena kan streamas på hemsidan honokonferensen.se. Det finns också en speciell konferensapp "Hönökonferensen".

Hemsida: honokonferensen.se

Alliansens Norlén (M) valdes till talman

Talman. Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

OAS-möte hålls i Ljungby

Sommarkonferens. 2019 års sommarmöte för Oasrörelsen kommer att arrangeras i småländska Ljungby, meddelar OAS på sin Facebooksida.