Folk /…/ sade: "Allt han har gjort är gott. De döva får han att höra och de stumma att tala."
Markus 7:37b

Världen idag

Foto: Hillsong

Hillsong manifesterar mot trafficking

I helgen anordnar församlingen Hillsong Stockholm en tyst manifestation i huvudstaden för att uppmärksamma offren för människohandel. Manifestationen är en del av en global rörelse.

Nyheter · Publicerad 00:00, 16 okt 2014

Det är i samband med EU:s anti-trafficking-dag på lördag som Hillsongs manifestation äger rum.
– Vi vill skapa en medvetenhet om att trafficking existerar, även i Sverige, säger Lina Nielsen, pastor i församlingen och ansvarig för manifestationen.
Klockan 14.00 samlas uppemot 200 personer i Humlegården för att gå en marsch i Stockholms centrala delar. Under dagen kommer också pengar att samlas in till förmån för organisationen A21:s arbete runt om i världen mot trafficking.
– De arbetar förebyggande, hjälper dem som har hamnat i trafficking med rehabilitering och har även advokater som ställer dem som är skyldiga till koppleri inför rätta, säger Lina Nielsen.
Förutom flyers som delas ut och pengar som samlas in kommer dagen också innehålla tyst bön för traffickingoffer.
– Eftersom vi tror på bön kommer vi be tyst för frihet för dem som är fast i trafficking och för att de skyldiga ska ställas inför rätta.

Lina Nielsen säger att manifestationen på lördag, som fått namnet Walk for freedom, är en liten början på Hillsongs engagemang för offren för människohandel.
– Det kan vara svårt att veta vad man kan göra, men man kan alltid göra någonting. Våra uppsträckta händer mot Gud behöver resultera i utsträckta händer mot en trasig omvärld. Man tror att ungefär 27 miljoner människor i världen är förslavade på olika sätt. Vårt uppdrag som kyrka är ju att vara ett ljus i världen och hjälpa dem som är svaga, säger hon.

Walk for freedom arrangeras i 37 andra länder på lördag, skriver A21-grundaren Christine Caine på Twitter. I Sverige deltar även Connect church i Göteborg genom en manifestation som börjar på Gustav Adolfs torg vid lunchtid.

Arash Asadi
arash.asadi@varldenidag.se

Lina Nielsen.

300 präster beskylls för sexövergrepp på barn

USA. En stor utredning har funnit trovärdiga anklagelser om sexuella övergrepp på barn utförda av fler än 300 präster i delstaten Pennsylvania i USA. Fler...

Måla inte upp politiska motståndare som fiender

Ledare Samtalsklimat Den senaste presidentvalskampanjen i USA präglades av en förfärande polarisering, med förakt för motståndarsidan. Ingen drev den utvecklingen hårdare...

Valet börjar i dag – för utlandssvenskarna

Val. Svenska medborgare utomlands får börja förtidsrösta redan i dag. Över en halv miljon svenskar bor utomlands och av dessa får cirka 165 000 rösta – motsvarande 2,2 procent av samtliga som är röstberättigade i valet i Sverige.

Kristersson toppar förtroendemätning

Politik. Förtroendet för Ebba Busch Thor ökar mest Ulf Kristersson (M) fortsätter ha ett stabilt förtroende bland väljarna enligt Novus senaste mätning. Den som gått starkast framåt senaste månaderna...