Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Hillsong fyller hela Hovet två gånger med julevangelium

Julens klassiska evangelium framfört i modern dräkt på Hovet i Stockholm. Det är utsikterna inför söndagens julshow ”This is Christmas” som väntas samla minst 14 000 besökare. På scenen finns bland annat Carola och Samuel Ljungbladh.

Nyheter · Publicerad 17:20, 15 dec 2017

Bakom showen står Hillsong Church, och församlingens pastor, Andreas Nielsen, beskriver den som en Julotta 2.0.

– Folk går kanske inte på julotta i den utsträckning man gjorde tidigare, men vi kan inte lämna walkover på julen, säger pastor Nielsen och beskriver församlingens storsatsning.

Totalt 500 personer är involverade i förberedelserna som har pågått intensivt i flera veckor. Och det är mödan värt, menar Andreas Nielsen.

– För oss är den här showen det bästa och mest kreativa sättet att presentera julens budskap, att faktiskt hjälpa människor att återupptäcka det.

Och även om ”This is Christmas” kallas just show, så är det mycket mer än så. Det betonar Hillsong-pastorn och berättar att showen är församlingens bästa evangelisationssatsning under hela året.

– Otroligt många av dem som kommer till vår kyrka gör sitt första besök på just ”This is Christmas”, berättar han.

Så sent som i söndags hade Hill­song ett rekordstort dop – med totalt 102 döpta. Många av dem som döptes fick sin första kontakt med Hillsong vid förra årets julshow, berättar Andreas Nielsen.

Du har sagt att ni har som mål att kunna fylla Globen med er julshow. Stämmer det?

– Ja, det har jag sagt och faktum är att vi skulle kunna ha fyllt Globen i år med lätthet med de biljetter vi sålt hittills. Men faktum är att Hovet lämpar sig bättre ur upplevelsesynpunkt för den här showen.

– Men vi får se hur vi gör nästa år, om vi gör fyra föreställningar i Hovet eller om vi gör en stor i Globen.

Han minns också församlingens första julgudstjänst för tio år sedan. Då kom, enligt Nielsen, bara ett 30-tal besökare till samlingen som hölls i Folkungakyrkan.

– Det var nästan deprimerande så vi bestämde oss för att satsa på julshowen. Då hade vi aldrig trott att det vi ser nu skulle vara möjligt, att uppåt 15 000 skulle komma och se vår julshow på Hovet.

 

För oss är den här showen det bästa och mest kreativa sättet att presentera julens budskap, att faktiskt hjälpa människor att återupptäcka det.

Politiker vill utreda tredje juridiskt kön

Sverige. En majoritet av partierna i riksdagen är positiva till att utreda frågan om att införa ett tredje juridiskt kön i Sverige, visar en rundringning som...

Turismen till Israel ökade med 25 procent förra året

Israel. Att semestra i Israel är mer populärt än någonsin och förra året tog landet emot mer än 3,6 miljoner turister. – Ett fantastiskt rekord – vi har...

Väckelseländer kan följa USA att erkänna Jerusalem

Israelkommentar Jerusalem. Kristna väljares inflytande på staters Israelpolitik 2017 var ett märkesår för staten Israel på fler än bara ett sätt. Året markerade flera viktiga jubiléer, såsom 120 år sedan den första...