Se inte på ert eget bästa utan tänk på andras. Var så till sinnes som Kristus Jesus var.
Fil 2:4-5

Världen idag

På fredagen hölls begravningsgudstjänst för Lasse PP Nylén i Citykyrkan i Stockholm. Foto: Samuel Björk

Här förs Lasse PP Nylén till sista vilan

På fredagen hölls en högtidlig begravningsgudsjtänst för frikyrkoprofilen Lasse "PP" Nylén.Närmare 600 personer kom till Citykyrkan i Stockholm för att ta farväl av sångförfattaren, pastorn, familjevurmaren, maken och pappan.

Nyheter · Publicerad 13:25, 30 nov 2012

Runt trekvart innan begravningsgudstjänsten för Lasse PP Nylén som gick bort i min av november började den stora salen i Citykyrkan i Stockholm att fyllas av gäster. Platsen för begravningsgudstjänsten är också den församling som Lasse själv var ungdomspastor i på 70- och 80-talen.
Förutom familjen och alla vänner så fanns också kollegor från alla de år Lasse Nylén stått i tjänst som pastor och som sång- och musikprofil.

Andreas Nielsen, pastor i Hillsong i Stockholm – den församling som de senaste åren varit Lasse och hans hustru, Maries, hem – var officiant vid gudstjänsten.
Han talade över Lasses minne och konstaterade att det bästa vi kan göra för att minnas Lasse Nylén var att peka på och få människor intresserade av Jesus Kristus.

Dan-Jakob Pethrus, också han tidigare aktiv i Citykyrkan, ledde församlingen i sång på sitt karaktäristiska sätt vid flygeln.
Lasse PP:s måg, Jonathan Brandström, ledde även han i lovsång tillsammans med Tobias Gard och Evelina Gard.

I slutet av gudstjänsten blev det tillfälle för alla besökare att ta farväl vid kistan.
En lång stund avsattes för att alla de nära 600 gästerna skulle få sitt tillfälle.

SAMUEL BJÖRK

Muslimsk lynchmobb mördade åtta

Nigeria. En uppretad folkmassa har dödat åtta människor i samband med att de brände ned ett hus i Talata Mafara i norra Nigeria. Upprinnelsen till det...

Flera barn i explosionslägenheten

Brott. En pojke i åttaårsåldern dödades i en lägenhetsexplosion i natt. Skriven på adressen var en av männen som nyligen dömdes till livstids fängelse för...

Turkiska anfall i norra Syrien

Attackerar IS. Minst 22 av offren för lördagens bombdåd mot ett bröllop i turkiska Gaziantep var under 14 år. Turkisk militär attackerade på måndagen...