Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Polisman Inge Ström glömmer aldrig sitt specialuppdrag som chaufför och livvakt åt den kände Billy Graham. Foto: Privat

Han var Billy Grahams livvakt i Stockholm

Under några oförglömliga dagar 1978 hade polismannen Inge Ström uppdraget att skjutsa och beskydda världsevangelisten Billy Graham. – Han var en gudsmänniska, säger Inge Ström, starkt berörd av minnena.

Nyheter · Publicerad 04:00, 23 feb 2018

I hans specialuppdrag ingick att varje dag skjutsa Billy Graham och hans hustru Ruth från hotellet till Johanneshovs isstadion där kampanjen hölls.

– Han gick in bakvägen där journalister stod och väntade. Varje gång vi kom fram vek han upp kragen på överrocken och han hade solglasögon, berättar Inge Ström.

I mötena satt Inge på en stol bredvid Billy Graham på scenen. Förutom en del närgångna reportrar behövde han inte göra några ingrepp till försvar för den populäre predikanten.

Inge Ström gjorde för övrigt insatsen helt gratis.

– Jag tog ledigt från jobbet och gjorde detta utan kostnad. Jag ordnade även en poliskollega som hjälpte till och även han gjorde det gratis.

Så hur upplevde du det att vara Billy Grahams livvakt?

– Det var en stor förmån för jag tyckte att han var en gudsmänniska. Jag var stolt över att få vara med honom och jag tänkte att jag ska se hur han gör, berättar Inge som själv hade en längtan efter att predika och som ännu i dag, numera som pensionär, reser runt och håller möten tillsammans med sin hustru Gun.

– Billy Graham var som en vanlig människa, varm och god och 100 procent toppen, mycket trevlig. Han har varit ett föredöme för mig och blev det ännu mer efter den gången. Det var fantastiskt att få det där uppdraget.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Miljön en kärnpunkt i skapelseuppdraget

Ledare Profetröster behöver slå larm Ett kristet perspektiv handlar om att granska och analysera samhällsutvecklingen med Bibeln som karta och kompass. Det kräver ett stort mått av...