Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Johannes 14:26

Världen idag

Hallelujarop när USA öppnade nya ambassaden

”Gud välsigne USA och Gud välsigne Jerusalem, Israels eviga och odelade huvudstad”. Det utropade premiärminister Benjamin Netanyahu då han – vid sidan av president Trump, andra statsmän och även pastorer – talade vid tisdagens invigning av USA:s ambassad i Jerusalem.

Nyheter · Publicerad 17:28, 15 maj 2018

USA:s ambassadör i Israel, David Friedman, ledde öppningsceremonin som gästades av den amerikanska presidenten Donald Trumps dotter Ivanka, presidentens rådgivare Jared Kushner, senatorer och kongressledamöter från USA, Israels president Reuven Rivlin, välkända pastorer och rabbiner, bland många andra.

Jubel utbröt när David Friedman deklarerade USA:s öppnande av ambassaden i Israels huvudstad Jerusalem.

– På just den här dagen för 70 år sedan utropade David Ben-Gurion Israels självständighet, bara elva minuter senare var USA genom president Harry Truman den första nationen att erkänna den återfödda israeliska staten, sade David Friedman.

– I dag erkänner vi den rätt vi ger alla nationer, rätten att utse sin huvudstad. En huvudstad där alla tre myndighetsgrenar finns, med en 3 000 år lång historia som går tillbaka till kung David som gjorde Jerusalem till huvudstad i det dåvarande Israel.

Robert Jeffres, pastor i First Baptist Church i Dallas, och rabbi Zalman Wolowik bad och uttalade välsignelser över ambassaden och relationen mellan USA och Israel.

Pastor Jeffres tackade Gud för den välsignelse Israel fått vara och är för hela världen på många sätt, men framför allt genom att peka på den ende sanne Guden.

Zalman Wolowik tackade Gud för att USA fått en president som står för sanningen att Jerusalem är Israels huvudstad och han manade till bön för fred i staden.

I en videohälsning från Donald Trump betonade presidenten att USA alltid kommer att vara en stor vän till Israel och en partner i arbetet för frihet och fred.

Premiärminister Benjamin Netanyahu var rörd när han höll sitt tal som han avslutade med orden: ”Gud välsigne USA och Gud välsigne Jerusalem, Israels eviga och odelade huvudstad”.

John Hagee, pastor i Cornerstone Church i San Antonio, Texas, var med och avslutade invigningen genom att i bön proklamera att Jerusalem är Guds stad.

”Låt det ropas ut från hustaken, låt det bli känt i presidentpalatset i Iran, i FN:s högkvarter och hos varje islamisk terrorist att Israel lever”, bad Hagee och avslutade med att uppmana de samlade dignitärerna att utropa halleluja. En uppmaning som verkligen hörsammades.

Paraguay öppnade ambassad i Jerusalem

Israel Paraguays president Horacio Cartes var på plats när landets nya ambassad i Jerusalem invigdes under måndagen. Paraguay är det andra landet, efter...

F.d. Equmeniapastor misstänkt mördad

Örebro. I början av förra veckan anmäldes Lena Wesström, före detta pastor i Equmeniakyrkan, som försvunnen. I helgen meddelade polisen att man funnit en död...

Vi ber om mer än bara andlig förnyelse

Ledare Behovet av folkväckelse Ett av de mest intressanta inslagen i kristna kyrkans liv är andliga väckelser och förnyelserörelser. Som en frisk vårvind från himlen, en fräsch...

Delvis fel om nekad klockringning

Böneutrop. Den katolska kyrkan i Växjö hade inte nekats tillstånd att ringa i klockan om söndagar, så som kyrkoherden sa till media efter beskedet om att en...