Den rättfärdiges läppar förstår vad som är välbehagligt, de ogudaktigas mun förvränger allt.
Ordspråksboken 10:32

Världen idag

Foto: Arkiv

Hallå där KG Jonsson …

… som är initiativtagare till de tältmöten som pågår vid ”Konsert och kongress” i Linköping varje kväll den 13–21 maj.

Nyheter · Publicerad 16:40, 19 maj 2017

Varför ordnar ni den här konferensen?

– Tanken är att Sverige och Linköping ska får höra om Jesus. Det började för länge sedan då jag fick en vision för Sverige – att ingen ska gå förlorad och att vi ska tala om Jesus. Det är något som brinner i mitt hjärta. Vi behöver få ut kyrkan. Allt har blivit så formellt – vi kommer ingenvart.

Hur har det varit hittills?

– Det har varit fantastiska kvällar. Många människor har gått fram på förbön och längtat efter helande, under och tecken. Vi inledde i fredags med sång och radikal predikan av Ulf Christiansson. Sedan var Birger Skoglund här. Det har gått som ett profetiskt budskap genom kvällarna – ett budskap om att vi inte bara ska sitta och vänta på något, utan att det är dags att vända om. När ska vi ta det på allvar, att rädda vår nation?

Vad händer resten av veckan?

– Vi får besök av Ingemar Helmner, Markus Sönnerbrandt, Sionförsamlingens hornmusik och gospelkören Mercy Gospel. Sedan blir det vittnesbörd från ungdomar från Ungdom med uppgift, och så är det lovsång varje kväll med Victory bibelcenter i Linköping. Jag uppmanar verkligen människor att komma hit. Det har varit en sådan glädje under kvällarna – en glädje som smittar av sig.

Vad händer i sommar?

– Då flyttar vi tältmötena. Den 30 juni till 9 juli är vi i Skara. Den 2–13 augusti är vi i Vetlanda. Hela Sverige behöver Jesus.

Rättelse. I den första publiceringen av denna artikel skrev vi att KG Larsson var initiativtagare till de tältmöten som ägde rum i Linköping 13–21 maj. Det var fel och vi beklagar detta. Den som tog initiativ till mötena var en helt annan förkunnare, nämligen KG Jonsson. Det blev även fel när det gällde datumen för tältmötena i Vetlanda. Rätt datum ska vara 2–13 augusti.

Växande SAM möts i Gullbranna

Alliansmissionen. Årskonferens i medvind Under helgen möts Svenska Alliansmissionen och ungdomsgrenen SAU på Gullbrannagården för årsmöte. Det står jubileum, gudstjänster och samtal om nya...

Israels självklara huvudstad

Israelkommentar Israelkommentar. 50 år sedan Jerusalem befriades I dag är det Jom Jeruschalajim, Jerusalemdagen. Det är den dag för 50 år sedan i den judiska kalendern då Jerusalem befriades från jordansk...

Migrationsverket följer upp konvertitärenden

Migration. Efter SKR:s kritik Migrationsverket kommer att följa upp hur konvertitärenden utreds och bedöms. Beslutet att inleda en tematisk granskning fattades efter ny kritik mot...