Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Icke-vandaliserade valaffischer med bild på Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och riksdagsledamoten Caroline Szyber. Foto: Erik Simander/TT

Hakkors på KD:s valaffischer

Riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD) har fått sina valaffischer vandaliserade med antisemitiska budskap, vilket bland annat uppmärksammats av Judiska ungdomsförbundet i Sverige.

Nyheter · Publicerad 08:43, 22 aug 2018

Caroline Szyber skriver på Facebook att hon och hennes medarbetare har fått ta ner flera affischer sedan någon ritat hakkors på dem.

Dessutom hade texten på en del affischer ändrats från "Caroline Szyber till Riksdagen" till "Caroline Szyber till Finspång".

"Det är högerextremister/rasister som talar om Finspång där de så kallade 'landsförrädarna' ska ställas till svars", skriver riksdagsledamoten på Facebook.

"När jag blev varse om innebörden av Finspång kändes vandaliseringen för första gången väl närgången, jobbig och personlig".

Enligt Expo har vit makt-grupperna Nordisk alternativhöger och Nordiska motståndsrörelsen sedan en tid spridit memer, ett slags bildskämt, som går ut på att misshagliga politiker ska ställas inför rätta just i Finspång i framtiden.

Många upprördes när de fick veta vad Caroline Szyber utsatts för, och på måndagsmorgonen tackade hon för stödet.

"Det finns mycket hat och hot även på nätet men sista dygnet har ni visat fördelar med sociala medier. Tack för allt stöd!!" skrev hon.

Caroline Szyber skriver också att hon, liksom andra politiker, fått sina affischer vandaliserade av klisterlappar med näsor, som ska symbolisera judar. På Facebook spreds nyligen en video där en av de högsta företrädarna för nybildade Alternativ för Sverige, som startats av en grupp avhoppade sverigedemokrater, sätter upp klisterlapparna på ett pendeltåg i Stockholmsområdet. 

Över 9 000 ensamkommande kan prövas på nytt

Migration. Den så kallade gymnasielagen får tillämpas, konstaterar Migrationsöverdomstolen. Tusentals ensamkommande kan nu få en ny möjlighet att stanna i...

Sök samförstånd kring långsiktiga lösningar

Ledare Sverige behöver hopp och tillförsikt – inte splittring När detta skrivs har Sveriges riksdag just röstat bort statsministern. Landet står utan regering. Eller riktigare; Stefan Löfven leder nu en...

Busch Thor utesluter inte att regera med SD-stöd

Politik. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor utesluter inte att regera med hjälp av SD-stöd. Det sade hon efter tisdagens statsministeromröstning...

Nu når Vision Sverige en miljon hushåll

TV Den kristna tv-kanalen Vision Sverige finns som fri kanal i Viasats och numera också Canal digitals utbud. Det innebär att det är möjligt för ungefär...