Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

"Genus på högskolor hotar akademisk frihet"

En forskare var nära att inte få forskningsmedel för att han inte hade inkluderat ett genusperspektiv i sin studie om öring. Det berättar debattören Ivar Arpi som i höstas gjorde en granskning om genus på svenska universitet. – Det är uppseendeväckande att inte fler i den akademiska världen protesterar, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 10:05, 7 feb 2018

Världen idag har tidigare rapporterat om den granskning där Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi gjorde gällande att genusteorier tar över på svenska universitet och högskolor. I sin artikelserie beskrev Arpi något som närmast skulle passa in i en kommuniststat.

Det tvångskvoteras in queerfeminister på litteraturlistor, det talas om ”maktordningar” och ”strukturell diskriminering” och det utgås från att det förekommer härskartekniker och trakasserier, utan att man ger någon förklaring till hur man kommit fram till slutsatserna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...