Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

"Genus på högskolor hotar akademisk frihet"

En forskare var nära att inte få forskningsmedel för att han inte hade inkluderat ett genusperspektiv i sin studie om öring. Det berättar debattören Ivar Arpi som i höstas gjorde en granskning om genus på svenska universitet. – Det är uppseendeväckande att inte fler i den akademiska världen protesterar, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 10:05, 7 feb 2018

Världen idag har tidigare rapporterat om den granskning där Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi gjorde gällande att genusteorier tar över på svenska universitet och högskolor. I sin artikelserie beskrev Arpi något som närmast skulle passa in i en kommuniststat.

Det tvångskvoteras in queerfeminister på litteraturlistor, det talas om ”maktordningar” och ”strukturell diskriminering” och det utgås från att det förekommer härskartekniker och trakasserier, utan att man ger någon förklaring till hur man kommit fram till slutsatserna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Tror mer på Israel än på Sverige

Israelkommentar Israelkommentar. När jag skriver detta befinner jag mig i Israel, på resa med en grupp på 50 personer inom ramen för vårt arbete för Israel. Det är en blandad grupp,...