Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Franklin Graham gav evangeliet till Norge

Flera hundra personer uppges ha tagit emot Jesus som Frälsare under helgens storsatsning Hoppets festival i Oslo. Farhågor om att kampanjen skulle bli politiskt färgad kom på skam och talaren, Franklin Graham, predikade ett klassiskt evangelium om omvändelse från synd.

Nyheter · Publicerad 17:14, 14 nov 2017

Mötena hölls i stora konserthuset Spektrum. Där hade 4 000–5 000 besökare mött upp vid lördagskvällens möte. På bildskärmar fick de se ett inspelat vittnesbörd med skidstjärnan Andreas Håtveit och därefter ett klipp av Billy Graham, legendarisk världsevangelist som besökte Oslo 1978 och därtill är pappa till helgens talare, Franklin Graham.

Iförd svart skinnjacka, talade Franklin utifrån liknelsen om den förlorade sonen.

– Människor bär inom sig en tomhet som bara Gud kan fylla, predikade han, enligt Norska Dagen.

Det var en klar och klassisk förkunnelse som även berörde synden, hur den skiljer människan från Gud.

– Vi är alla syndare, sade Graham och räknade upp både lögn, homosexuell livsstil och abort som exempel på synder som Gud förlåter när det finns omvändelse i våra hjärtan.

Självklart avslutades mötet med inbjudan till frälsning.

– Om ditt liv tog slut i kväll, är du då säker på att du skulle komma till himlen? frågade Franklin Graham och inbjöd människor att komma fram och ta emot Jesus som sin Frälsare.

Uppskattningsvis ett par hundra personer gensvarade och strömmade fram mot scenen, enligt Norska Dagen.

Ett liknande budskap – om en Gud som förlåter och befriar från synd – predikade Graham även vid mötet på söndagen, då med utgångspunkt i tulltjänstemannen Sackeus.

Planeringen av helgens kampanj har pågått en längre tid och har präglats av en del spänningar. Detta sedan vissa kyrkor och ledare reagerat på Franklin Grahams stöd till president Donald Trump.

Men kritikernas farhågor kom på skam och helgens möten blev inte alls någon arena för politiska slagord.

"Franklin Graham kom inte till Norge för att förkunna Trumps förträfflighet, utan den förmåga som bara Jesus har att sona människors synder. Hoppets festival var en Jesusfestival och ingenting annat", skriver Vebjörn Selbekk, chefredaktör på Norska Dagen i en kommentar.

Vebjörn Selbekk påpekar vidare att om man skulle ha krävt att alla utländska förkunnare som besöker Norge "ska tycka precis som vi, så skulle vi nog ha behövt förbereda oss på att i stort sett få predika själva. För då hade det blivit tunnsått med predikantbesök från utlandet".

Så långt jag kunde se var de unga överrepresenterade på mötena, både som åhörare och bland dem som gick fram för att söka frälsning.

Politiker vill utreda tredje juridiskt kön

Sverige. En majoritet av partierna i riksdagen är positiva till att utreda frågan om att införa ett tredje juridiskt kön i Sverige, visar en rundringning som...

Turismen till Israel ökade med 25 procent förra året

Israel. Att semestra i Israel är mer populärt än någonsin och förra året tog landet emot mer än 3,6 miljoner turister. – Ett fantastiskt rekord – vi har...

Väckelseländer kan följa USA att erkänna Jerusalem

Israelkommentar Jerusalem. Kristna väljares inflytande på staters Israelpolitik 2017 var ett märkesår för staten Israel på fler än bara ett sätt. Året markerade flera viktiga jubiléer, såsom 120 år sedan den första...