Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

Frälsningsarméns julkassa plundrad – utlöste givarvåg

14 000 kronor som skulle gått till matkassar och julklappar till behövande stals från Frälsningsarmén i Jönköping på Lucianatten. Nyheten gav respons från allmänheten, som nu har skänkt 240 000 kronor till arméns satsning.

Nyheter · Publicerad 11:05, 27 dec 2017

Juletider är inte roliga tider för alla. Medan vissa familjer firar i ett överflöd av julklappar, glitter och mat finns det andra familjer som inte har råd att köpa en enda julklapp.
Det vill Frälsningsarmén i Södra Vätterbygden råda bot på. Varje år genomför man därför en julinsamling där pengarna går till julklappar och matkassar till behövande.

I år kunde några barn ha blivit utan julklappar. Detta sedan runt 14 000 kronor av de insamlade pengarna blivit stulna natten mot Lucia.

Stölden omskrevs i flera tidningar, bland annat i Jönköpings-Posten och Expressen, något som lett till att Frälsningsarmén i Jönköping fått en enorm respons.

– Jag tror att vi fick in omkring 240 000 kronor totalt, säger kårledaren Theres Frisk. Det är nästan en fördubbling jämfört med förra året.

Hon berättar att både privatpersoner och företag hörde av sig och meddelade att de ville kompensera för hela beloppet som stulits. Andra personer har skänkt pengar i FA:s bössor ute på stan eller kommit med julklappar. En pizzabagare hörde av sig och bidrog med pizzor till en familjemåltid som Frälsningsarmén bjöd in till före jul.

– Det känns fantastiskt att ha fått den här responsen. Man blir otroligt ödmjuk över att se människors generositet, säger Theres Frisk.

Nu har alla julklappar och matkassar delats ut. Omkring 150 hushåll i Jönköpingsområdet har fått ta del av matkassarna och uppemot 800 personer har fått en julklapp.

– Familjerna är jättetacksamma. Det blir en lättnad. ”Då kan vi fira jul i år”, känner de.
Frälsningsarmén i Södra Vätterbygden tänker även på dem som inte har någon att fira jul med och på julafton anordnade församlingen en samling med gröt och julandakt.

Theres Frisk berättar att allt deras engagemang har sin grund i Bibelns budskap.

– Vi tänker att Jesus var en förebild i att visa kärlek på ett praktiskt sätt. Jag tror att det är så Guds kärlek förkroppsligas – genom Jesus, säger hon.

På samma sätt vill Frälsningsarmén förkroppsliga Guds kärlek i handling i den här tiden, menar hon.

– Vår drivkraft är att visa hur stor Gud är.

Det känns fantastiskt att ha fått den här responsen. Man blir otroligt ödmjuk över att se människors generositet.

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...