Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

"Fara för samhället att bryta ner normerna"

Genusidéer och normkritik är en stor fara för samhället. Det menar den forne kristdemokratiske partiledaren Alf Svensson och skräder inte orden när han talar om ideologins konsekvenser. – Det blir anarki, säger han.

Nyheter · Publicerad 14:33, 6 feb 2018

Att genusteorier och normkritiska tänkesätt tar stor plats inom olika områden i Sverige i dag bekymrar Kristdemokraternas före detta partiledare Alf Svensson.

– Jag tror att det är en stor fara för samhället om man tar hjälp av dessa mer eller mindre hopsnickrade teorier, säger han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...