Löna inte ont med ont, sträva efter det som är gott inför alla människor.
Romarbrevet 12:17

Världen idag

Ett läger för alla åldrar

Deeper – djupare – är temat för Vineyards nordiska sommarläger i Mullsjöskogarna. I år blir det ett särskilt fokus på den yngre generationen. Deltagare väntas från hela Norden, men också från länder som Tyskland, Estland och Sydafrika.

Nyheter · Publicerad 19:52, 14 jul 2017

– Det handlar om att växa djupare i sin relation till Jesus, men också i sin relation till andra människor och i det som Gud vill göra i våra församlingar och städer, säger Siw Jeans, projektledare för lägret, om årets tema.

Sommarens läger kommer ha ett särskilt fokus på barnen och ungdomarna – att få se en hängiven yngre generation som är orädd och har mod att gå med Gud.

– Vi har haft ett ganska stort barnläger även tidigare, men i år verkar det komma ännu fler barn, så vi satsar extra mycket på bra ledare och grupper för de olika åldrarna, säger hon.

Det kommer som vanligt även vara ett ungdomsläger.

Talare på årets konferens är bland annat Debby och John Wright, ledare för Vineyard Storbritannien, lovsångspastorn Aaron Keyes, den anglikanska predikanten Simon Ponsonby och Burmamissionären Lisa Samuelsen. 

Vineyards sommarvecka är ett läger och inte en konferens, men det betyder inte att det är något internt. Nej, alla är välkomna, poängterar Siw Jeans. Alla kvällsmöten är dessutom öppna för allmänheten.

– Vi har en väldigt öppen atmo­sfär, så det är en bra plats att ta med vänner till. I den miljön har många människor tagit livsavgörande beslut och blivit helade och berörda av Guds övernaturliga kraft, säger hon.

Till lägret kommer deltagare från alla möjliga länder, bland annat Estland, Litauen, Storbritannien, Tyskland, Syd­afrika och de nordiska länderna. Undervisningsspråket är engelska, men det finns tolkning till många olika språk.

Hur märks det att det är ett läger och ingen konferens?

– Vi har en väldigt familjär stämning. Alla hjälps åt och är delaktiga på ett annat sätt än på en konferens, säger Siw Jeans.

Något som är nytt för i år är att det kommer vara en konsert på onsdagskvällen. Det är artisten Ann Alinder som framför en show med sång, dans och medieinslag.

Siw Jeans är viss om att lägret har haft stor betydelse för många genom åren.

– Vi får rapporter från alla möjliga håll från folk som säger: ”Vi gör allt för att kunna komma. Lägret är höjdpunkten på hela året.”

Vineyard Summer Camp

När: 16–22 juli

Var: Nyhem, Mullsjö

Boende: Bland annat i tält eller husvagn på Nyhemsgården

Huvudtalare: Debby och John Wright, Simon Ponsonby, Aaron Keyes, Lisa Samuelsen

Musikgäst: Ann Alinder

Radio/tv/webb: Livestreaming från morgon- och kvällsmöten varje dag

Missa inte:

- Lovsången

- Seminarierna

- Konserten med Ann Alinder

Henriksson vill inte gå före i abortfrågan

Abort. KD avvaktar Socialstyrelsens möte med läkare Socialminister Annika Strandhäll (S) vill inte slå fast att sena aborter inte får avslutas ända in i 22:a graviditetsveckan. Men KD kommer inte att...

Ryssland tiger om Wallenberg

Brott. Den ryska säkerhetstjänsten vill inte offentliggöra dokument som skulle kunna kasta ljus över Raoul Wallenbergs död. Det kan ske först 2022, är...

Inte så illa som vi tror…

Gästkrönika Torbjörn Freij När man stiger av och på tunnel­banan i London ropar en röst i högtalaren: ”Mind the gap!” Viktig, men det finns ändå allvarligare klyftor i världen...

Avböjer "skyddsring" vid synagogan

Antisemitism. Judisk förening oroad för säkerhet den 30 september Den judiska församlingen i Göteborg önskar att de som vill skydda stadens judar när Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar den 30 september, inte...