Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Johannes 14:26

Världen idag

Duveskog tar över klubban från Johansson

Efter 35 år som ledare för Trosgnistans mission, överlämnar Curt Johansson nu ordförandeklubban till mångårige medarbetaren Göran Duveskog.

Nyheter · Publicerad 16:42, 16 maj 2018

2018 är ett jubileumsår för Curt Johansson, då han både fyllt 75 år och i 50 år varit aktiv som pastor och missionsledare. Med ålderns rätt har han nu beslutat att avgå som missionsledare i Trosgnistans mission, men han kvarstår i styrelsen som hedersordförande. Den kände svenske missionsledaren kommer nu att ägna mer tid åt det internationella pastorsnätverket Align.

I hans ställe, som ordförande för TG mission, träder en annan förkunnarprofil, Göran Duveskog. Han har tidigare varit Trosgnistans missionssekreterare men ersätts nu av GertOve Liw, pastor i Pingstkyrkan i Hudiksvall. Besluten om detta fattades när Trosgnistans Mission nyligen höll sitt årsmöte.

I årsrapporten berättas att Trosgnistans mission bedriver ett framgångsrikt arbete i ett 15-tal länder. Omsättningen för 2017 låg på 20,6 miljoner kr. Statistiken utvisar att närmare 5 000 fadderbarn får månatligt stöd och att cirka 100 000 barn går i skolor som TG mission låtit bygga.

I Trosgnistans partnerförsamlingar har fler än 10 000 nyfrälsta döpts under 2017. Antalet församlingar i nätverket är närmare 4 000 med ett sammanlagt medlemsantal på bortemot 300 000 personer. Störst är arbetet i Kenya och Indien. 

Paraguay öppnade ambassad i Jerusalem

Israel Paraguays president Horacio Cartes var på plats när landets nya ambassad i Jerusalem invigdes under måndagen. Paraguay är det andra landet, efter...

F.d. Equmeniapastor misstänkt mördad

Örebro. I början av förra veckan anmäldes Lena Wesström, före detta pastor i Equmeniakyrkan, som försvunnen. I helgen meddelade polisen att man funnit en död...

Vi ber om mer än bara andlig förnyelse

Ledare Behovet av folkväckelse Ett av de mest intressanta inslagen i kristna kyrkans liv är andliga väckelser och förnyelserörelser. Som en frisk vårvind från himlen, en fräsch...

Delvis fel om nekad klockringning

Böneutrop. Den katolska kyrkan i Växjö hade inte nekats tillstånd att ringa i klockan om söndagar, så som kyrkoherden sa till media efter beskedet om att en...