Löna inte ont med ont, sträva efter det som är gott inför alla människor.
Romarbrevet 12:17

Världen idag

"Dubbel ström" tema på Mirakelkonferens

På lördag inleds årets upplaga av församlingen Arkens mirakelkonferens i Kungsängen, med temat "Jesus vår frälsare". – I år vill vi framhålla den dubbla strömmen av helande och väckelse. Evangeliet innehåller också helandetjänsten och nyckelorden är frälst-älskad-helad, säger Helena Spring, som är administratör för konferensen.

Nyheter · Publicerad 19:50, 14 jul 2017

Bland årets talare lyfter Helena Spring fram Tom och Susie Scarell, evangelister från Minnesota i USA, som besöker Arken för första gången.

– Makarna Scarell har en internationell tjänst, med fokus på helande och väckelse. Deras huvudfokus är väckelse, hängivenhet och Guds kraft.

Förutom de offentliga samlingarna kommer konferensen erbjuda aktiviteter för barn såväl inomhus som utomhus. Något musikinslag blir det också och många tillfällen till fika och gemenskap.

– Vi vill förstås att många ska lära känna Jesus under konferensen. Samtidigt vill vi utrusta redan troende att bli trygga i sin identitet som Guds älskade barn och beroende av den helige Ande, säger Helena Spring.

Helena betonar att många sagt till henne att konferensen haft stor betydelse som en plats där man får tanka liv, kraft och inspiration; en livsinjektion inför hösten.

– Jag har mött så många som varit upplivade och glada efter konferensveckan och fått ny uppmuntran och nytt mod.

Som alltid hos församlingen Arken erbjuds mycket tid till förbön i mötena. Det finns också möjlighet att få personliga samtal, förbön och betjäning för speciella behov.

– Mirakelkonferensen erbjuder mycket av glädje, hänförelse och liv inför Herrens ansikte. Här finns också vila och tid att sträcka sig ut mot Herren och hämta hem styrka och utrustning ovanifrån, avslutar Helena Spring.

Mirakelkonferensen

Datum: 15–23 juli

Var: Kungsängen

Huvudtalare: Peter Ljunggren, Kanada, David Prakasam, Indien, Tom & Susie Scarella, USA, Jens Garnfelt, Danmark, Gayle Claxton, Tyskland, samt Linda och Gunnar Bergling.

Media: Konferensen direktsänds via Youtube och går också att se i efterhand

Henriksson vill inte gå före i abortfrågan

Abort. KD avvaktar Socialstyrelsens möte med läkare Socialminister Annika Strandhäll (S) vill inte slå fast att sena aborter inte får avslutas ända in i 22:a graviditetsveckan. Men KD kommer inte att...

Ryssland tiger om Wallenberg

Brott. Den ryska säkerhetstjänsten vill inte offentliggöra dokument som skulle kunna kasta ljus över Raoul Wallenbergs död. Det kan ske först 2022, är...

Inte så illa som vi tror…

Gästkrönika Torbjörn Freij När man stiger av och på tunnel­banan i London ropar en röst i högtalaren: ”Mind the gap!” Viktig, men det finns ändå allvarligare klyftor i världen...

Avböjer "skyddsring" vid synagogan

Antisemitism. Judisk förening oroad för säkerhet den 30 september Den judiska församlingen i Göteborg önskar att de som vill skydda stadens judar när Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar den 30 september, inte...