Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Dopjubel när LP-läger avslutades på Gullbranna

Flera personer gick dopets väg när det årliga LP-lägret på Gullbrannagården avslutades på söndagen. Dopet var crescendot på fyra dagar av skön gemenskap, svalkande bad och bibelstudier med bland annat Sebastian Stakset.

Nyheter · Publicerad 15:00, 8 aug 2018

Det var LP:s sjätte konferens på Gull­branna­gården dit både personer med miss­bruks­pro­blem och deras anhöriga hade bjuds in. Åldrarna varierar och under lägret höll LP-Barnstöd och LP-Grow egna samlingar och aktiviteter för barn och ungdomar.

– Det blev riktigt bra redan från början, säger LP:s verksamhetsledare Hans Wikström om lägret som pågick onsdag till söndag.

– Vi vet av erfarenhet att det naturligtvis blir en del praktiskt att fixa, men de 360 deltagarna hittade formen direkt, fortsätter han övertygad om att en vecka som denna verkligen behövs.

LP-ledaren gläds bland annat över den starka sammanhållningen bland ungdomarna på lägret. En fullträff var också artisten Sebastians Staksets medverkan, menar han.

– Det gav ungdomarna mod att berätta för varandra från sin vardag. Detta tillsammans med förbönen förstärkte deras gudsbild, menar Hans Wikström.

– Även det Sebastian delade på ett av kvällsmötena gav mersmak, där han betonade fördelen och skyddet som finns med att leva mitt i församlingen.

Hans Wikström märkte under lägret också av en tydlig generationsväxling inom LP.

– Nya ledare träder fram som tar ansvar på områden som mötesledning, sången och musiken. Jag är glad för detta, det är viktiga signalvärden för oss inom LP, säger Wikström, som nu laddar om för LP:s andra stora konferens i Arjeplog, med start den 14 augusti.

Glada för helgens LP-konferens är också Ewa och Magnus Bylander, platschefer på Gullbrannagården. De berättar att de ser fram emot LP:s konferens varje år.

– Genom åren har vi lärt oss att vara öppna mot olika typer av grupperingar. Egentligen skulle jag vilja vända på det hela … vi behöver definitivt alla kategorier i våra kyrkor och församlingar, säger Magnus, och Ewa fortsätter:

– Den lilla människan har alltid varit viktig för mig. Kanske bottnar det i min egen uppväxt där jag tidigt blev föräldralös. På ett sätt levde även jag i en utsatthet som kom till en fosterfamilj. Jag fick med mig ett tänk som inte handlade om att i första hand ha roligt utan en praktisk kristendom som visade sig i handling. Kanske är det lite av ett svar på att vi varje år vill göra allt för att vara behjälpliga till ett lyckat LP-event.

LP-verksamheten

LP-verksamheten driver flera behandlingshem i egen regi. LP har ramavtal med kriminalvården och cirka 150 kommuner över hela Sverige.

LP-kontakterna fungerar som ett öppet hus med café- och dagverksamhet där besökare med beroendeproblematik erbjuds stöd och motivation för att förändra sin livssituation. Totalt finns i dag över 70 aktiva LP-kontakter spridda över landet.

Läs mer på www.lp-verksamheten.se

Stort intresse för Apologias nystartade kurs i apologetik

Utbildning. Att förklara och försvara den kristna tron, det ska drygt 40 elever få lära sig under Apologias nystartade distanskurs i apologetik. Syftet är att...

Lyfte behov av föräldratid – fick Haros guldmedalj

Pris. Organisationen Haro, som bland annat arbetar för ökad valfrihet i barnomsorgen, har delat ut sitt årliga pris. Det går 2018 till skribenten och...

Är det fritt fram för män att slå kvinnor?

Ledare Genusflummet fortsätter I helgen som gick tog Rachel McKinnon ett sprintguld i världsmästerskapen i cykling. Händelsen hade förmodligen passerat obemärkt utanför...

Fotbollsmagasin stoppar all spelreklam – offrar intäkter

Media. Fotbollsmagasinet Offside har fattat ett historiskt beslut. Från och med nu säger man nej till all reklam från spelbolag, något som varit en mycket...