Nyheter

Dominic tvingas till nya föräldrar

Dominic Johansson.

Nu verkar de sista chanserna för familjen Johansson på Gotland att få tillbaka sin son definitivt grusade.Socialtjänsten har valt att ansöka om nya föräldrar till elvaårige Dominic.- Det här känns mer än vidrigt, säger Christer Johansson, pappa.

Nu väljer socialtjänsten på Gotland att ansöka om en så kallad vårdnads-överflyttning i Dominc-fallet, där den då åttaårige Dominic Johansson från Gotland tvångsomhändertogs och placerades i familjehem efter ett dramatiskt polisingripande på Arlanda sommaren 2009.
Världen idag har tidigare rapporterat om att polisen slog till precis när pojken och hans båda föräldrar hade satt sig på flygplanet för att flytta till mammans hemland Indien.
Fallet har tidigare anmälts till Europadom-stolen av de amerikanska organisationerna Alliance defense fund, ADF, och The Home school legal defense association, HSLDA, eftersom man menar att socialtjänsten brutit mot de mänskliga rättigheterna.
– Föräldrarna har rätt och makt att fatta beslut om sina barns utbildning, utan statlig inblandning, har chefsjuristen på Alliance defense fund i Europa, Roger Kiska, tidigare sagt till Världen idag.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS