Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Diakonia kritiserar palestinska myndigheten

Biståndsaktören Diakonia manar nu den svenska regeringen att sätta press på den palestinska myndigheten för att släppa Issa Amro.

Nyheter · Publicerad 12:23, 11 sep 2017

Amro är en människorättsförsvarare som nyligen greps efter att ha skrivit ett kritiskt inlägg på Facebook om hur en lokal journalist gripits. Detta är en del i ett mönster det senaste.

”Gripandet är ytterligare ett exempel på hur Palestinska myndigheten den senaste tiden försökt tysta kritiska röster”, skriver Diakonia i ett pressmeddelande.

– Vi har under lång tid sett en oacceptabel urholkning av yttrandefrihet och rättssäkerhet i de palestinska områdena, både från Palestinska myndigheten på Västbanken och från Hamas i Gaza. Kritiska röster har genom lagändringar, hot och repressalier tystats, säger Georg Andrén, generalsekreterare på Diakonia.

Han menar också att Sverige sedan erkännandet av en palestinsk stat måste ställa samma krav här som man gör mot andra.

Vi har under lång tid sett en oacceptabel urholkning av yttrandefrihet och rättssäkerhet i de palestinska områdena.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...