Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

Diakonia kritiserar palestinska myndigheten

Biståndsaktören Diakonia manar nu den svenska regeringen att sätta press på den palestinska myndigheten för att släppa Issa Amro.

Nyheter · Publicerad 12:23, 11 sep 2017

Amro är en människorättsförsvarare som nyligen greps efter att ha skrivit ett kritiskt inlägg på Facebook om hur en lokal journalist gripits. Detta är en del i ett mönster det senaste.

”Gripandet är ytterligare ett exempel på hur Palestinska myndigheten den senaste tiden försökt tysta kritiska röster”, skriver Diakonia i ett pressmeddelande.

– Vi har under lång tid sett en oacceptabel urholkning av yttrandefrihet och rättssäkerhet i de palestinska områdena, både från Palestinska myndigheten på Västbanken och från Hamas i Gaza. Kritiska röster har genom lagändringar, hot och repressalier tystats, säger Georg Andrén, generalsekreterare på Diakonia.

Han menar också att Sverige sedan erkännandet av en palestinsk stat måste ställa samma krav här som man gör mot andra.

Vi har under lång tid sett en oacceptabel urholkning av yttrandefrihet och rättssäkerhet i de palestinska områdena.

Nyateismen – tack och farväl

Ledare Läge för frimodig kristen tro Har du möjligen planerat in en långresa i februari till världens största konferens för gudsförnekare – Global Atheist Convention i Australien? Då...

Evangelister prisades

Stipendieutdelning. För tionde året i rad delade Evangelistfonden ut stipendier till olika kategorier av evangelister. Festhögtiden hölls i Lugnetkyrkan i Falun i...