Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Delade ut 100 000 Jesusfilmer i Pakistan

Kristna intog gatorna i städerna Karachi och Hyderabad i Pakistan lagom till jul. Iförda tomteluvor delade de ut 100 000 julklappar med Jesus-dvd, kristen litteratur och godis.

Nyheter · Publicerad 19:37, 29 dec 2016

Händelserna väckte stor uppståndelse i landet men också internationellt. Kanaler som Euronews och Fox News rapporterade och USA:s konsulat i Karachi tog bilder och lade ut på Facebook. Det berättar Suleman Manzoor, svensk-pakistanier vid organisationen Rapha Mission som står bakom initiativet.

– Det som hände i Pakistan var fantastiskt, säger Suleman Manzoor och beskriver den massiva insatsen.

Man använde sig av över hundra bussar och lastbilar samt kameler och mer än tusen motorcyklar. På flaken stod kristna och vinkade till människor. Allt för att fira Jesus och för att sprida hopp och glädje i ett land, där fruktan för terrorism griper omkring sig.

– De kristna ville resa på sig och komma ut och deklarera, förklarar Suleman Manzoor.

– Vi bad om fred över Pakistan, säger han och berättar om den glädje som förlöstes på gatorna. 

– Människor har varit så rädda och när de såg oss göra detta på gatorna, mitt i Pakistans städer, så blev de väldigt uppmuntrade. Även många muslimer sade att det här behöver vi. 

"Merry Christmas" och ”God bless Pakistan" stod det på ekipagen. Många av de kristna var utklädda i tomtedräkter. 

– Vi delade ut mer än 100 000 julklappar till människor på gatorna, säger Suleman Manzoor och berättar om innehållet: en Jesus-dvd, kristen litteratur och godis. 

– Jul handlar ju om att ge bort gåvor, påpekar Suleman Manzoor, som genom Rapha Mission samlat in medel för ändamålet i bland annat Sverige.

Hundratals lokala pastorer och biskopar, från alla kyrkor och samfund, fanns med vid de båda eventen. Det ena genomfördes i staden Hyderabad 18 december, det andra i Karachi, landets största stad med över 20 miljoner invånare, 21 december. I båda fall pågick satsningen i sju timmar, från klockan 16 till 23. 

Även politiker slöt aktivt upp bakom initiativet. I Hyderabad, en stad som präglats av mycket våld, var händelsen det största kristna initiativet någonsin, enligt Suleman Manzoor.

– Stadens politiska ledare var chockade över storleken på eventet. Även borgmästaren kom ut med tårta och bjöd oss. Han hade aldrig trott att tusentals kristna skulle komma ut och be för landet på detta sätt.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...