Nyheter

De har räddat 600 badiflickor

”Jag tror det är kört för vår familj. Vi älskar det här” säger paret Mikael och Ing-Marie Alfvén som firar jul tillsammans med badiflickorna på flickhemmen i Katmandu.

När Mikael Alfvén fick se bilder på tre prostituerade badiflickor för fyra år sedan gick han sönder på insidan. Flickorna var bara mellan sju och nio år. I dag har han, tillsammans med hustrun Ing-Marie, räddat över 600 badiflickor.

Nepal För ganska precis fyra år sedan befinner sig Mikael Alfvén i Singapore för att predika. Han hade stått i predikotjänst i 25 år med världen som arbetsfält. Stora kampanjer, med tiotusentals människor, var det vanliga. Under sex månader hade en bön legat på hans hjärta: ”Är det någonting som jag speciellt behöver tänka på i min tjänst, Gud”.
När sista mötet i Singapore är slut sitter han trött på en restaurang och äter. Då kommer en svensk missionär – Håkan Gabrielsson – förbi. Han visar foton på tre mycket sargade små flickor – sju, åtta och nio år gamla – som tillhör det föraktade badifolket. Budskapet slår ner som en bomb i Mikael Alfvéns hjärta: ”De här barnen arbetar som prostituerade”.
– Allt bara rasade på insidan, jag kunde inte tro att det var sant. Ibland i livet är man ju med om tillfällen när allting bara stannar till, det här var ett sådant tillfälle, berättar Mikael när Världen idag möter honom och hustrun Ing-Marie för ett samtal om deras arbete Love Nepal.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS