Nyheter

Därför petades Gunilla Gomér

Gunilla Gomér

2010 stod hon som trea på Kristdemokraternas riksdagslista i Västra Götaland norra, hon fick flest personkryss av KD:s kandidater i distriktet och var en hårsmån från att komma in i riksdagen. Men inför valet 2014 finns Gunilla Gomér inte med i nomineringskommitténs förslag.

Lennart Sacrédeus, Tuve Skån­berg, Gunilla Gomér är tre krist­demo­krater som återkommande bedrivit lyckade personvalskampanjer, men som av ett eller annat skäl inte längre prioriteras på KD:s vallistor. Slump? Inte om man frågar Gunilla Gomér från Alingsås.
Hon var den kristdemokrat i sitt distrikt som fick flest personkryss 2010. Hur provvalet gått är ännu inte offentligt, det är där-emot nomineringskommitténs beslut att helt utelämna Gomér från KD-listan i sitt förslag.
– Det här är ett mönster. Hade det varit en enskild händelse så är det en sak, men som det nu verkar så vill man marginalisera personer som står upp för de kristna värderingarna. Jag kan tycka att man borde se mig som en som drar kryss i stället för att visa väljarna hur ett parti som ska förknippas med ärlighet och rakhet behandlar populära politiker, säger Gunilla Gomér, som dessutom är ordförande i pro life-organisationen Ja till livet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS