Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Dags för kyrklig grillning av partiledarna

Snart börjar valrörelsens kanske varmaste och gladaste partiledarutfrågning. Under tre veckor, 8-25 augusti, kommer de få varsin kväll på Vårgårda möte. Allt inramat som en gudstjänst. – Jag är laddad, säger Britta Hermansson, utfrågare i mötena där även Carola och förre höjdhopparen Patrik Sjöberg framträder.

Nyheter · Publicerad 12:41, 7 aug 2018

Det är andra gången som Equmenias evangelist Britta Hermansson håller i partiledarutfrågningen tillsammans med Robert Eriksson. Att Vårgårda möte är så populärt tror Britta Hermansson beror på det goda bemötandet och inramningen, dessutom att de ideologiska frågorna ges plats och att gästerna får prata till punkt. 

– Det är inte en debatt utan mer ett personligt porträtt. Vi är inte ute efter någon, istället vill vi höra vad som format de här personerna till att ta sig an politiken.

– Inramningen gör något med hela atmosfären, och samtalen kommer in på ideologin och de andliga tingen.

Britta Hermansson börjar varje utfrågning med en personlig del, sedan efter ett sånginslag tar Robert Eriksson över och borrar lite djupare i en del sakfrågor.

– Det är härligt för kyrkan att få ha de här samlingarna. Vi är en viktig röst i samhället och politiska sammanhang, säger Britta Hermansson.

Hon har en podradio med namnet Brittas vardagsrum och i Vårgårda kommer höjdhopparen Patrik Sjöberg att vara hennes gäst i en liveversion av podden.

Dessutom blir det en konsert med Carola, som även ska ha ett seminarium.

Nu är det 50-årsjubileum för dessa partiledarutfrågningar som startades av John Hedlund i hans tältmöten. Tångahallen i Vårgårda tar in 3 000 personer och det brukar vara fullsatt.

Arrangör är föreningen Equmeniakyrkan i Vårgårdabygden som består av elva församlingar i trakten och man räknar med 20 000 besökare.

Partiledarutfrågningarna sänds på hemsidan www.vargardamote.se

Stort intresse för Apologias nystartade kurs i apologetik

Utbildning. Att förklara och försvara den kristna tron, det ska drygt 40 elever få lära sig under Apologias nystartade distanskurs i apologetik. Syftet är att...

Lyfte behov av föräldratid – fick Haros guldmedalj

Pris. Organisationen Haro, som bland annat arbetar för ökad valfrihet i barnomsorgen, har delat ut sitt årliga pris. Det går 2018 till skribenten och...

Är det fritt fram för män att slå kvinnor?

Ledare Genusflummet fortsätter I helgen som gick tog Rachel McKinnon ett sprintguld i världsmästerskapen i cykling. Händelsen hade förmodligen passerat obemärkt utanför...

Fotbollsmagasin stoppar all spelreklam – offrar intäkter

Media. Fotbollsmagasinet Offside har fattat ett historiskt beslut. Från och med nu säger man nej till all reklam från spelbolag, något som varit en mycket...