Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

”Dags att mönstra in i bön”

De stora militärövningarna är ett tidens tecken. Det menar Patrik Sandberg från nätverket Sverigebönen. Han tycker att det är hög tid för Sveriges kristna att "vakna upp" och börja be för landet.

Nyheter · Publicerad 11:34, 11 sep 2017

– Det är unika dagar vi har framför oss. En så här stor militärövning har vi inte haft på länge och samtidigt har Ryssland en enorm övning. Det är klart att det är skarpt läge, säger Patrik Sandberg från Sverigebönen.

Han berättar att Sverigebönen regelbundet ber för Sveriges beskydd. Den senaste tiden har bönerna inkluderat Sveriges och Rysslands stora militärövningar.

– Vi ber om Guds ledning och vishet till politiker och militära ledare, säger han. Vi ber ut Jesaja 11:2 – att Herrens Ande ska komma med vishet och Gudsfruktan.

Patrik Sandberg påpekar att Sverige, till skillnad från Norge och Finland, inte har haft krig på länge.

– Vi är inte vana att kämpa. Vi kanske skickar en insändare på sin höjd. Det är dags att mönstra in i bön, säger han.

Sandberg skulle önska att varje kristen dagligen bad och välsignade Sverige. Han skulle även önska att det restes upp bönealtare på arbetsplatser, i hem och i kyrkor.

– Vi lever i den sista tiden. Inser vi inte det så sover vi. Det är mycket som händer den här hösten, säger han och berättar att han har hört många profetröster som sagt: ”Vakna upp!”

– Övningen är en väckarklocka till Kristi kropp. Att Sverige och Ryssland genomför så här stora övningar samtidigt är ingen slump. Det är en varning.

Nyateismen – tack och farväl

Ledare Läge för frimodig kristen tro Har du möjligen planerat in en långresa i februari till världens största konferens för gudsförnekare – Global Atheist Convention i Australien? Då...

Evangelister prisades

Stipendieutdelning. För tionde året i rad delade Evangelistfonden ut stipendier till olika kategorier av evangelister. Festhögtiden hölls i Lugnetkyrkan i Falun i...