Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Vid måndagens församlingsmöte i Connect Church delade pastorsparet Anders och Camilla Olsson (till höger) samt pastorerna i Hillsong Church, Andreas och Lina Nielsen, sina tankar kring samgåendet. Foto: Petter Berg

Connect Church tog steg närmare Hillsong Church

Connect Church siktar mot att bli en del av Hillsong Church. Ett första steg mot en anslutning togs vid ett informationsmöte i Connect Church, Göteborg, på måndagen.

Nyheter · Publicerad 13:22, 12 sep 2017

I ett pressmeddelande efter mötet framgår att församlingsledningarna i Hillsong Church och Connect Church ”under en tid samtalat och sökt Gud om en eventuell framtid tillsammans”.

Vid måndagskvällens informationsmöte berättade Anders och Camilla Olsson, pastorer i Connect Church, om sin tio år långa relation till Hillsongs internationella ledning i Australien med pastorsparet Brian och Bobbie Houston samt med den svenska delen av Hillsong och dess pastorer Andreas och Lina Nielsen.

”Det känns spännande att ta nästa steg från att vara en Hillsong Family-kyrka till att helt bli en del av Hillsong Sverige och Campus pastorer i Göteborg”, sa Anders Olsson bland annat.

”Vi tror att detta är Guds väg för vår kyrka och att detta inte bara betyder något fantastiskt för våra städer utan på sikt kommer att påverka hela vårt land”.

På plats vid mötet i Göteborg var även Andreas och Lina Nielsen. De bekräftade att Anders och Camilla Olsson och Connect Church länge varit nära vänner till dem.

”Vi delar samma dröm om stora kyrkor i våra större städer och tror att den framtid Gud leder oss till gemensamt gör oss starkare och mer effektiva för Guds rike i Sverige”, sa Andreas Nielsen.

Hillsong Church grundades 1983 i Sydney, Australien av Brian och Bobbie Houston. I dag finns församlingen på 92 platser och i 19 länder i världen. Hillsong Church Stockholm grundades för elva år sedan och leds av pastor Andreas och Lina Nielsen och har tre campusar i Stockholm; Hillsong Norra (Arlanda Stad), Hillsong City och Hillsong Södra (Södertälje).

Ett samgående med Hillsong skulle gälla alla församlingar, eller ”campus”, inom Connect Church. Förutom Göteborg även Jönköping och Örebro.

Fem personer sköts ihjäl utanför kyrka

Dagestan. Fem personer dog då en man öppnade eld mot gudstjänstbesökare som var på väg ut från en kyrka i Dagestan i söndags. Ryska polisutredare utesluter...

Ett skrämmande exempel på hur ekonomiska intressen prioriteras före människovärde.

Gästkrönika Bitte Assarmo I Belgien överger sjuksköterskor och socialarbetare, som specialiserat sig på palliativ vård, sitt yrke eftersom klinikerna de arbetar på har...

Kari Jobe kommer till Sverige i sommar

Musik. Den 3 juni kommer den profilerade lovsångsledaren Kari Jobe att hålla konsert på Livets Ord i Uppsala. Det skriver Livets Ord och Impact Sweden i ett...