Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Vid måndagens församlingsmöte i Connect Church delade pastorsparet Anders och Camilla Olsson (till höger) samt pastorerna i Hillsong Church, Andreas och Lina Nielsen, sina tankar kring samgåendet. Foto: Petter Berg

Connect Church tog steg närmare Hillsong Church

Connect Church siktar mot att bli en del av Hillsong Church. Ett första steg mot en anslutning togs vid ett informationsmöte i Connect Church, Göteborg, på måndagen.

Nyheter · Publicerad 13:22, 12 sep 2017

I ett pressmeddelande efter mötet framgår att församlingsledningarna i Hillsong Church och Connect Church ”under en tid samtalat och sökt Gud om en eventuell framtid tillsammans”.

Vid måndagskvällens informationsmöte berättade Anders och Camilla Olsson, pastorer i Connect Church, om sin tio år långa relation till Hillsongs internationella ledning i Australien med pastorsparet Brian och Bobbie Houston samt med den svenska delen av Hillsong och dess pastorer Andreas och Lina Nielsen.

”Det känns spännande att ta nästa steg från att vara en Hillsong Family-kyrka till att helt bli en del av Hillsong Sverige och Campus pastorer i Göteborg”, sa Anders Olsson bland annat.

”Vi tror att detta är Guds väg för vår kyrka och att detta inte bara betyder något fantastiskt för våra städer utan på sikt kommer att påverka hela vårt land”.

På plats vid mötet i Göteborg var även Andreas och Lina Nielsen. De bekräftade att Anders och Camilla Olsson och Connect Church länge varit nära vänner till dem.

”Vi delar samma dröm om stora kyrkor i våra större städer och tror att den framtid Gud leder oss till gemensamt gör oss starkare och mer effektiva för Guds rike i Sverige”, sa Andreas Nielsen.

Hillsong Church grundades 1983 i Sydney, Australien av Brian och Bobbie Houston. I dag finns församlingen på 92 platser och i 19 länder i världen. Hillsong Church Stockholm grundades för elva år sedan och leds av pastor Andreas och Lina Nielsen och har tre campusar i Stockholm; Hillsong Norra (Arlanda Stad), Hillsong City och Hillsong Södra (Södertälje).

Ett samgående med Hillsong skulle gälla alla församlingar, eller ”campus”, inom Connect Church. Förutom Göteborg även Jönköping och Örebro.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...