Nyheter

Bytte rullator och syremask mot skidor

I åratal behövde han rullator för att orka gå och andningsmask för att kunna andas kall luft. Men efter en bönesamling 2015 är pingstpastorn Sivert Edorsson fullständigt fri från sin astma – och kan åka skidor igen. Foto: Privat
Att själv kunna byta däck på bilen var tidigare en omöjlighet för Sivert Edorsson. Foto: Privat
Sivert Edorsson Foto: Privat
I sitt utlåtandet noterar överläkaren det under som skett (även om han i sin anteckning råkat uppge fel månad för tillfrisknandet, påpekar Sivert Edorsson, eftersom det skedde i oktober 2015).
Tidigare tvingades han sitta ner och predika. Nu skottar Sivert snö utanför kyrkan. Foto: Privat

Doften av parfym, djur och kylig luft. Allt detta kunde innebära svår andnöd för pingstpastorn Sivert Edorsson. Men efter att ha fått förbön i Jesu namn, i oktober 2015, är han helt frisk.

Publicerad Uppdaterad

Ända sedan barndomen har Sivert Edorsson kämpat med astma och allergier. Starka lukter, såsom blommor, parfymer och husdjur, har gjort livet besvärligt. I jobbet som pastor kunde det innebära stora problem, till exempel vid förrättning av gudstjänster och hembesök. Inför olika läger, där den nu 62-årige pastorn ofta varit med som ledare, uppmanades ungdomarna att inte använda parfymerat schampo och tvål.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS