Den rättfärdiges läppar förstår vad som är välbehagligt, de ogudaktigas mun förvränger allt.
Ordspråksboken 10:32

Världen idag

Birros lunch blev toppnyhet

Att Marcus Birro åt lunch med företrädare för Sverigedemokraterna toppade kvällstidningarnas webbplatser samma dag som en partiledare avgick."Låt mig vara ifred", skriver Birro på sin Världen idag-blogg.

Nyheter · Publicerad 00:00, 30 jan 2015

Författaren och Världen idags krönikör Marcus Birro åt på torsdagen lunch i Stockholm med några företrädare för Sverigedemokraterna, däribland vikarierande partiledaren Mattias Karlsson. Expressen kom dit med reportrar och fotograf och även konkurrenten Aftonbladet bedömde nyheten så intressant att man lät den ligga överst på sin webbplats en bra stund under torsdagen.

Många är de som varit kritiska till både nyhetsvärdering och tillvägagångssätt. Inte minst mot bakgrund av att Birro nyligen fick sparken från Expressen där han bland annat skrivit krönikor. 

"Vad är det för fel på Expressen?! Först sparkar de Birro och nu jagar de honom för att se vilka han äter lunch med?" skrev till exempel Ivar Arpi, redaktör på Magasinet Neo, på twitter. 
 

I samband med lunchen gick också sajten Solo Calcio, som skriver om italiensk fotboll, ut och meddelade att "med anledning av de senaste uppgifterna" så bryter man samarbetet med Marcus Birro, ett samarbete som nyss inletts, Senare togs pressmeddelandet bort och på twitter skriver man bland annat: " Vi har inte brutit något kontrakt. Vi avslutade något på fel sätt, präglat av orutin. det var olyckligt."

"Ärligt talat. Jag har fått sparken från Solo Calcio för att jag ätit lunch i Gamla Stan idag. Som tur är hann jag aldrig få en enda krona i lön av dem", kommenterade Marcus Birro den saken på sin Facebooksida.
 

På sin blogg på Världen idags webbplats skriver Birro att han anser sig ha rätten att äta lunch med exakt vilka människor han vill.
"Är en människa degraderad till enbart sina politiska åsikter? Är det fortfarande tillåtet att äta lunch med människor som inte tycker exakt samma som en själv om allting?"

Han är också kritisk till att Expressens reporter inte respekterat att han inte ville prata med honom, och till att de i sin rubrik kallar mötet "hemligt" när det skedde helt öppet på en restaurang i stan.

"Nej, jag ska inte bli partiledare för SD. Nej, jag ska inte gå med i SD. Nej, jag röstar inte på SD. Nej, jag ska inte arbeta eller skriva för SD. Nej, vi planerar inte ett samarbetet på några fronter. Är det tydligt nog, Expressen?" skriver Marcus Birro.

Ville slippa mindfulness – nekas grön rehab

Nyandlighet. ”Grön rehab” skulle bli en väg tillbaka till arbetslivet för Erik Pilbom, sjukskriven för utmattningsdepression. När det stod klart att...

Mångfald hos New Wine

Konferens. I veckan drar New Wines årliga sommarkonferens i gång och den här gången är temat ”Alla folk”. ”Vi tror att 2017 får vara ett år där alla folk får...

Israelkritik utan trovärdighet

Israelkommentar Israelkommentar. Endimensionell beskrivning av konflikt I lördags, när den muslimska fastemånaden ramadan avslutades, samlades tiotusentals muslimer på Tempelplatsen i Jerusalem för att be. Frågan man kan...

Israels vänner möts i Värnamo

Israelfokus. Intresset för Israels vänners sommarkonferens växer för varje år. Orsaken tros bland annat vara ett ökat intresse för Israel och den situation som...