Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Olof Brandt, generalsekreterare Bibeln idag. Foto: Privat

Bibelfestival vill ena kristna i landet

I helgen samlas återigen kristna från olika sammanhang kring Bibeln och dess huvudsakliga budskap. Det handlar om Bibelfestivalen i Örebro som arrangeras för andra året. – Det ger en god känsla att samlas kring grunderna, säger Olof Brandt på Bibeln idag.

Nyheter · Publicerad 15:51, 5 okt 2018

Temat för årets Bibelfestival som pågår fredag och lördag är "Den stora berättelsen", och det handlar bland annat om skapelse, syndafall, försoning och framtid. Genom förkunnelse, seminarier, musik, workshops, drama, teologiska samtal och annat vill man lyfta Bibelns budskap och relevans för vår tid. 

– Det finns ett stort intresse att samlas kring Bibeln och att låta alla kristna som har en längtan att komma igång med sin bibelläsning eller att fördjupa den, komma tillsammans. Här finns något för alla.

Målsättningen detta år är att lyfta blicken från enskilda teologiska frågor som kan skilja kristna åt och istället att fokusera på det som förenar.

– Mycket av kraften finns att hämta i det gemensamma. I en tid när allt går snabbare och blir snuttifierat med enskilda dagliga bibelverser, så kan den stora berättelsen gå förlorad. Då tappar vi mycket av Bibelns budskap, den blir uppdelad istället för den dynamiska bok som det är, säger Olof Brandt.

Bibelfestivalen är ett samarrangemang mellan lokala kyrkor i Örebro och en rad olika kristna aktörer, bland andra Akademi för ledarskap och teologi, Bibelsällskapet, Svenska Evangeliska Alliansen och Örebro teologiska högskola.

Det finns ett stort intresse att samlas kring Bibeln och att låta alla kristna som har en längtan att komma igång med sin bibelläsning eller att fördjupa den, komma tillsammans.

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Politik Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier.

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Göteborg. Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger...

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Ledare Journalistik om Israel Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats...

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Vigsel. Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t...