Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Johannes 14:26

Världen idag

Abortsituationen var ett viktigt böneämne när kristna möttes på The Mall i Washington under tre dagar. Foto: Skärmdump från breitbart.com

Bad om en miljon adoptioner i stället för abort

Under flera dagar har bönerörelsen The Call i USA arrangerat massmöten i huvudstaden Washington. På måndagen möttes främst kvinnor och de bad tillsammans om en miljon adoptioner för att rädda barn från att aborteras.

Nyheter · Publicerad 19:55, 12 okt 2017

Under helgen har tusentals kristna från hela landet mötts i grönområdet The Mall i Washington för att ha gemenskap, fasta, lovsjunga Gud och framförallt be om ett förändrat USA.

När ett särskilt möte för kvinnor hölls i måndags så bad man om förlåtelse inför Gud för år av rasistiskt hat, orättvisa på grund av kön och också för att man som land omfamnat abort. Istället vill man nu se en ny rörelse där kristna familjer öppnar upp sina hem för att adoptera föräldralösa barn som fötts fram istället för att ha blivit aborterade.

En namninsamling mot abort med rubriken ”The moral outcry” lanserades också. Man hoppas kunna skapa en av landets största namninsamlingar för att förhindra att ”miljontals oskyldiga bebisar dödas i onödan”. På detta sätt ska man sätta press på politiker och juridiska instanser att agera mot abort.

Arrangörerna bakom bönesamlingen har pekat på behovet av en ny generation som går i fotspåren av Bibelns Ester och Debora, personer som lyfts fram som exempel på tro och mod för att ha räddat sitt folk och sitt land under sin livstid.

Linda Shebesta från Burleson, Texas, var en kvinnorna på plats och hon säger till Washington Post:

– Vi tror att vår nation grundades som en kristen nation. Fienden försöker ta den i en annan riktning än den kristna tron.

Flera av talarna pekade också på att många kristna kvinnor i USA inte känner sig representerade av radikala feminister utan vill definiera sig själva såsom ”döttrar till den levande Guden”.

Stor ja-seger för ändrad abortlag i Irland

Irland. Ja-sidan fick 66 procent av rösterna i den irländska omröstningen om liberaliserade abortlagar, enligt det första officiella resultatet. "En sorglig...

De äldre ville skydda fostret

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. En omfattande generationsförändring i värderingar, attityder, synen på katolska kyrkan samt kristen gudstillit och människosyn. Det är viktiga...

Sveriges kristna råd minskar sina projekt

Ekumenik. 2,5 tjänster försvinner när Sveriges kristna råd tvingas spara. SKR får också en ny ordförande, och ett nytt samfund – Vännernas samfund – står på...

Nya tongångar från Kim ger hopp om toppmöte

Nordkorea Även Nordkorea är berett att mötas och prata, "när som helst, på vilket sätt som helst" — det är beskedet från Pyongyang efter USA:s avhopp från det...