Den rättfärdiges läppar förstår vad som är välbehagligt, de ogudaktigas mun förvränger allt.
Ordspråksboken 10:32

Världen idag

– Vi hade inte alls planerat det här, det bara slog till, säger Hans Augustsson, pastor i församlingen Josua, om den andliga förnyelsevåg som tog fart förra helgen. Foto: Privat

”Andens nedslag” i Gamleby drar skaror

Starka gudsmöten och ett ”Andens nedslag” i Gamleby har fått församlingen Josua att utlysa möten hela veckan. – Vi vill inte stoppa det här flödet, säger pastor Hans Augustsson.

Nyheter · Publicerad 13:27, 17 mar 2017

Allt började vid det seminarium kyrkan arrangerade under helgen som gick. Som gästtalare medverkade Hans Marklund och hustrun Eva som ledde lovsång. I mötena utvecklades en mycket stark atmosfär, berättar pastor Hans Augustsson för Världen idag.

– Det var ett sådant genomslag och ett sådant gensvar bland människor, förklarar han upprymd.

I stället för att avsluta efter söndagsförmiddagens möte, vilket var planerat, beslöt församlingen att bjuda in till nya möten. Först på söndagskvällen och sedan på måndagen. Därefter fortsätter man att ha möten varje kväll den här veckan.

Och trots att ingen annonsering skett har människor fortsatt strömma till, berättar Gamlebypastorn.

– Människor får möta Gud, blir berörda, förnyade och förvandlade. Det är verkligen jättestarkt, säger han.

En del människor har blivit frälsta, förklarar Hans Augustsson. Men flertalet av de många besökarna är människor med kristen tro från Gamlebytrakten.

– Många har varit troende som kommit lite vid sidan om och som behövde få möta Gud på nytt. Och det har många också fått göra på ett påtagligt sätt.

Hans Marklund har förkunnat ett rakt och klassiskt evangelium om frälsning, befrielse och helande. Och Hans Augustsson menar att luften varit laddad med Andens närvaro.

– Det är som ett vidrörande från Gud, säger han.

Genombrottet kom i direkt anslutning till den böneperiod som församlingen genomfört under februari och mars.

– Något bröt igenom vid helgens möten, menar Augustsson och säger att det blev helt nödvändigt att förlänga serien.

– Det vi upplever är så starkt och vi kände att vi inte ville stoppa det här flödet.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, vi har haft kortare perioder av genombrott men vi har inte upplevt ett sådant här sug och ett sådant nedslag, kväll efter kväll. Vi hade inte alls planerat det här, det bara slog till.

Hans Augustsson utesluter inte att mötesserien kan komma att förlängas ytterligare.

– Vi tar en vecka i taget, kanske även i nästa vecka. Men i så fall blir det med start på onsdag.

Svensk i ECI:s styrelse

Uppdrag. The European Coalition for Israel arbetar med förbättrade relationer mellan Israel och EU och för en rättvis bild av Israel i Europa. Nu har svenske...

Domstol prövar hemundervisning

Tyskland. Europadomstolen fäller sin dom senare i år Europadomstolen för mänskliga rättigheter granskar just nu ett tyskt ärende som handlar om hemundervisning. Liksom i Sverige är hemundervisning i det...