Nyheter

Alliansmissionen går i stora byggplaner

Svenska Alliansmissionen (SAM) har stora planer för området i Kortebo, som samfundet hyr ut till bland annat Jönköpings kristna skolor. Här överväger SAM att bygga tolv stora fastigheter med lägenheter samt en ny skolbyggnad. Foto: Enter arkitektur
Skiss på nytt 22-våningshus i anslutning till samfundsexpeditionen i centrala Jönköping. Foto: Enter arkitektur

Ett 22-våningshöghus och en storsatsning med bland annat ny skolbyggnad vid Kortebo gård.Sådana planer finns på bordet när Svenska alliansmissionen (SAM) nu diskuterar hur man bäst förvaltar sina fastigheter i Jönköping.

Publicerad Uppdaterad

Förslaget från SAM fram har nu inlämnats till kommunen, uppger samfundet på sin hemsida. Alternativen har varit att sälja, låta fastigheterna vara som de är eller att utveckla dem. Under våren beslutade SAM-styrelsen att ta fram ett förslag på utveckling av fastigheterna Hackspetten 7 och Kortebo gård för att lyssna med kommunen om vilka möjligheter som finns. Skulle de nu inlämnade skisserna bli verklighet handlar det om en mycket stor ekonomisk insats som skulle sätta avtryck i stadsbilden med bland annat flera lägenhetsbyggnader.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS