Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Alliansmissionen går i stora byggplaner

Ett 22-våningshöghus och en storsatsning med bland annat ny skolbyggnad vid Kortebo gård. Sådana planer finns på bordet när Svenska alliansmissionen (SAM) nu diskuterar hur man bäst förvaltar sina fastigheter i Jönköping.

Nyheter · Publicerad 10:22, 11 sep 2017

Förslaget från SAM fram har nu inlämnats till kommunen, uppger samfundet på sin hemsida. Alternativen har varit att sälja, låta fastigheterna vara som de är eller att utveckla dem. Under våren beslutade SAM-styrelsen att ta fram ett förslag på utveckling av fastigheterna Hackspetten 7 och Kortebo gård för att lyssna med kommunen om vilka möjligheter som finns. Skulle de nu inlämnade skisserna bli verklighet handlar det om en mycket stor ekonomisk insats som skulle sätta avtryck i stadsbilden med bland annat flera lägenhetsbyggnader.

Det talas om ett 22-våningshöghus i anslutning till samfundsexpeditionen i centrala Jönköping. Ute vid Kortebo, som samfundet hyr ut till Jönköpings kristna skolor, finns planer på att bygga ny skolbyggnad. På området, som ligger attraktivt vid Vättern, överväger SAM dessutom att bygga tolv stora fastigheter med lägenheter.

Missionsföreståndare Kjell Larsson betonar att det är långt ifrån säkert att man tar de steg som förslaget är på.

– Vi är ett missionssamfund, inte en fastighetsförvaltare. Samtidigt har vi ett uppdrag att förvalta det vi har, och det undersöker vi just nu, säger han på hemsidan.

Just nu väntar man på ett så kallat planbesked från kommunen men om en utveckling visar sig vara möjlig så vet missionsföreståndare Kjell Larsson var det eventuella ekonomiska tillskottet i framtiden ska gå till.

– Om vi ska utveckla och det ger pengar, ska det omsättas i mission i både Sverige och internationellt. Det är det uppdrag vi har som samfund. Men nu får vi först se vad kommunen säger, säger Kjell Larsson.

Avslutningsvis önskar man förbön om vishet för att ta rätt steg.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...