Löna inte ont med ont, sträva efter det som är gott inför alla människor.
Romarbrevet 12:17

Världen idag

Alliansmissionen går i stora byggplaner

Ett 22-våningshöghus och en storsatsning med bland annat ny skolbyggnad vid Kortebo gård. Sådana planer finns på bordet när Svenska alliansmissionen (SAM) nu diskuterar hur man bäst förvaltar sina fastigheter i Jönköping.

Nyheter · Publicerad 10:22, 11 sep 2017

Förslaget från SAM fram har nu inlämnats till kommunen, uppger samfundet på sin hemsida. Alternativen har varit att sälja, låta fastigheterna vara som de är eller att utveckla dem. Under våren beslutade SAM-styrelsen att ta fram ett förslag på utveckling av fastigheterna Hackspetten 7 och Kortebo gård för att lyssna med kommunen om vilka möjligheter som finns. Skulle de nu inlämnade skisserna bli verklighet handlar det om en mycket stor ekonomisk insats som skulle sätta avtryck i stadsbilden med bland annat flera lägenhetsbyggnader.

Det talas om ett 22-våningshöghus i anslutning till samfundsexpeditionen i centrala Jönköping. Ute vid Kortebo, som samfundet hyr ut till Jönköpings kristna skolor, finns planer på att bygga ny skolbyggnad. På området, som ligger attraktivt vid Vättern, överväger SAM dessutom att bygga tolv stora fastigheter med lägenheter.

Missionsföreståndare Kjell Larsson betonar att det är långt ifrån säkert att man tar de steg som förslaget är på.

– Vi är ett missionssamfund, inte en fastighetsförvaltare. Samtidigt har vi ett uppdrag att förvalta det vi har, och det undersöker vi just nu, säger han på hemsidan.

Just nu väntar man på ett så kallat planbesked från kommunen men om en utveckling visar sig vara möjlig så vet missionsföreståndare Kjell Larsson var det eventuella ekonomiska tillskottet i framtiden ska gå till.

– Om vi ska utveckla och det ger pengar, ska det omsättas i mission i både Sverige och internationellt. Det är det uppdrag vi har som samfund. Men nu får vi först se vad kommunen säger, säger Kjell Larsson.

Avslutningsvis önskar man förbön om vishet för att ta rätt steg.

Inte så illa som vi tror…

Gästkrönika Torbjörn Freij När man stiger av och på tunnel­banan i London ropar en röst i högtalaren: ”Mind the gap!” Viktig, men det finns ändå allvarligare klyftor i världen...

Polygam fick tre lägenheter i Nacka

Politik. En man med tre fruar och sexton barn i Nacka har tilldelats tre lägenheter som köpts av kommunen.