Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Alf Svensson (KD) tillsammans med Pier Ferdinando Casini, ordförande för CDI.

Alf Svensson till MR-råd

Nyheter · Publicerad 15:58, 11 okt 2013

Kristdemokraternas förre partiledare, Alf Svensson, som för närvarande sitter som ledamot i Europaparlamentet, har tagit ännu ett steg ut i den internationella politiken.
Under fredagen valdes han in som representant till FN:s råd för mänskliga rättigheter för Christian/Centrist Democratic International (CDI), på organisationens styrelsemöte i Budapest.
CDI samlar över 100 kristdemokratiska partier i Europa, Latinamerika, Asien och Afrika. Alf Svensson är sedan tidigare vice president i CDI.
– Det känns otroligt spännande och förstås ansvarsfullt. Jag hoppas genom uppdraget kunna bidra något till att respekten för mänskliga fri- och rättigheter och individens integritet stärks. Uppgiften blir att följa FN:s MR-verksamhet i Geneve och New York. Det är dock ingalunda ett heltidsarbete, säger Alf Svensson i ett pressmeddelande.
Det är sedan tidigare känt att Alf Svensson inte kandiderar till Europaparlamentet nästa år. Dock fortsätter han sina engagemang i styrelserna för Star for Life samt för ASSK (Aung San Suu Kyi) World Freedom Fund, Georg och Eva Kleins stiftelse och Sverige Israel information (SII), enligt pressmeddelandet.
– Jag hoppas kunna göra någon nytta i de olika styrelserna - kampen för frihet måste fortsätta världen över. Vi får inte nöja oss förrän demokratiska värden genomsyrar varje kontinent. Och så är, som alla vet, inte fallet för närvarande. Miljoner barn och kvinnor i synnerhet, lever under förtryck, säger Alf Svensson.

Världen idag
redaktionen@varldenidag.se 

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Politik Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier.

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Göteborg. Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger...

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Ledare Journalistik om Israel Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats...

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Vigsel. Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t...