I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Agape vill hjälpa till att förändra stadsdel

Under sommaren satsar församlingen Agape i Norrköping på att nå ut till den växande stadsdel där man själv verkar. I den första rundan delar man bland annat ut 1 000 exemplar av Nya testamentet och Psaltaren.

Nyheter · Publicerad 20:33, 7 jul 2017

Stadsdelen Klockaretorpet i Norr­köping är på olika sätt en ganska utsatt del av staden. Församlingen Agape ligger precis i den snabbväxande stadsdelen och i sommar gör man en stor satsning i området.

– Gud har – i det härliga momentum vi känner i församlingen – lagt detta ganska utsatta område starkt på våra hjärtan. En av våra bönegrupper har i flera månader varit på plats i Klockaretorpets centrum i ett nedlagt café och haft sina samlingar där. De har mött de ofta omskrivna ungdomarna som håller till i centrum och bett tillsammans med dem. Vi har sett Gud både hela från sjukdomar och sett ungdomar be frälsningsböner, säger David Ekerbring, pastor och föreståndare för församlingen Agape.

Han berättar att deras sommarsatsning börjar nu på söndag med vad de kallar familjefester och håller på ända till den 20:e augusti. Familjefesterna kommer att vara utomhus i ett grönområde intill Klockaretorpets centrum.

– Vi kommer sjunga lovsång och dela livsberättelser om Jesus i våra liv. Det kommer finnas aktiviteter för barnen, vi bjuder på kaffe, grillning och gemenskap. I påsen vi ger som en gåva från församlingen ligger också ett tecknat material om Jesus riktat till barnen samt en hälsning från församlingen med en inbjudan till familjefesterna, säger han.

Utöver familjefesterna tar församlingen även första steget i en satsning att nå samtliga hushåll i detta bostadsområde med Guds Ord. I första omgången har man köpt in ett tusen exemplar av Nya testamentet och Psaltaren som ska nå lika många hem.

Denna typ av satsningar menar han är något helt naturligt för Agape.

– Vår församling har en lång tradition av att på olika sätt sträcka oss utanför kyrkväggarna på sommaren. Därför är detta på inget sätt främmande för församlingen utan ett steg i vår enkla efterföljelse av Jesus.

Och han fortsätter:

– Vår vision är att leva för andra och leva för varandra. Vi har många härliga bibelord i ryggen när vi går, och vi väntar inte på att något ska hända för att vi ska gå, utan vi står upp och tror att när vi gör det kommer vårt ljus från Herren och det ska bli väl synligt i Klockaretorpet.

Målet med sommarsatsningen är rätt och slätt att många människor i Klockaretorpet ska finna liv, frid och mening hos Jesus och att området ska bli uppfyllt av ljuset ifrån Jesus.

– Det är vi i församlingen som i all enkelhet går ut för att möta människor. Vi gör det i lydnad och tro på Guds närvaro och kraft genom vanliga troende, säger David Ekerbring.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...