Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Lars Adaktusson (KD) utanför EU-parlamentet i Strasbourg. Foto: Fredrik Persson / TT

Adaktusson: ”Sanktioner kan bli aktuella”

Europaparlamentet tar nästa vecka ställning till en skarp resolution om brott mot religionsfriheten i Pakistan. Bland annat påminns Pakistan om att sänkta tullar till EU-länderna hänger på att landet implementerar en rad FN-konventioner om mänskliga rättigheter och miljö.

Nyheter · Publicerad 00:00, 21 nov 2014

– När det handlar om brott mot religionsfriheten i den omfattning som det är fråga om i Pakistan, finns det förmodligen anledning att diskutera olika former av sanktioner eller hur relationerna ska se ut på handelsområdet, säger Lars Adaktusson (KD).

Han har varit med om att skriva den del i resolutionen som berör mordet på två kristna tegelarbetare i Pakistan nyligen. Texten antogs på tisdagen av Europeiska folkpartiets grupp, EPP, och diskuteras nästa vecka i parlamentsutskotten. Det är en så kallad "emergency resolution", tillkommen i protest mot att en domstol i Pakistan i oktober fastställde dödsdomen mot en kristen kvinna som anklagats för hädelse, Asia Bibi. I texten uppmanas EU:s utrikestjänst och EU-kommissionen att "noga följa Pakistans efterlevnad av sina åtaganden" i enlighet med det preferenssystem som kan ge "särskilt sårbara länder" tullförmåner om de arbetar "för gott styre och hållbar utveckling".
– Det gäller också att ännu tydligare koppla humanitärt och annat bistånd till faktisk efterlevnad av mänskliga rättigheter, säger Lars Adaktusson.

Eva Janzon
eva.janzon@varldenidag.se

Läs mer: Frihetens pris i Pakistan: 15 000 svenska kronor

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Politik Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier.

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Göteborg. Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger...

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Ledare Journalistik om Israel Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats...

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Vigsel. Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t...