Nyheter

Adaktusson kritisk till Bildts Iranbesök

I dag åker Sveriges utrikesminister Carl Bildt till Iran för att träffa landets utrikesminister.

Utrikesminister Carl Bildts besök till Teheran den här veckan bidrar till PR för Iran. Det menade Krist­demo­kraternas förstanamn till Europa­parla­mentsvalet Lars Adaktusson, när han i förra veckan höll ett tal på den israeliske ambassadörens residens.

Det var på torsdagen som Lars Adaktus­son, Krist­demo­krat­ernas förstanamn till Europa­parla­ments­valet, besökte Israels ambassadör Isaac Bachman. I sitt tal pratade Adaktusson om Israel som "en nära vän till kristdemokratin".
– Därför kan vi aldrig tolerera diskriminering av judar, i Europa eller någon annanstans i världen. Därför kan vi aldrig acceptera vänsterpropagandan om Israel som en apartheidstat, sa Lars Adaktusson.
Han berättade att han genom åren många gånger har besökt Israel, både som turist och som journalist och korrespondent för SVT.
– Liksom många andra besökare har jag ofta slagits av, och fascinerats över, att Israel som nation ständigt förmår att utvecklas och blomstra – trots diktaturerna, trots förtrycket och extremismen som omringar landet, sa Lars Adaktusson.
Han talade också om att antisemitismen växer i Europa och att europeisk Mellanösternpolitik "inte sällan influeras av anti-israeliska stämningar". I en sådan tid, menade Adaktusson, behövs politiker "som vågar konstatera det uppenbara":
– Israel är den enda demokratin i Mellanöstern.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS