Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Veckans läger på Hjälmaregården samlar ungdomar i åldern 13-20 år från 33 församlingar. Foto: Kristoffer Zettergren

700 unga på Chili-läger

Den här veckan är 700 personer på lägret Chili på Hjälmargården i Närke. Lägerpastorn Julia Wellstam sprudlar av liv och energi när hon berättar om vad som händer. – Första kvällen fick vi be med två ungdomar till frälsning, det är en bra start.

Nyheter · Publicerad 21:00, 1 aug 2018

Ungdomarna och ledarna kommer från 33 församlingar från Karlstad till Stockholm, och många har varit med år efter år.

– Det är en väldigt fin atmosfär här. Det handlar om att vi har en öppen gemenskap, vi tycker om att vara med varandra. Och vi jobbar mycket för att det ska få vara så, säger Julia Wellstam när Världen idag når henne på onsdagen.

– Vid första andakten märktes det direkt att ungdomarna är på hugget. Vi sjöng om Jesus och de jublade.

Årets tema är Spring mot målet vilket valts med tanke på att många ungdomar i dag kämpar med alla val och krav. Predikningar och seminarier erbjuder dem att springa en annan bana, med Jesus som coach, där man inte behöver tävla med andra.

Hon betonar också att lägret har stor betydelse för de 130 ledarna som har dagliga samlingar.

– När vi lägger ihop våra gåvor och talanger blir det så otroligt bra så man går runt och ryser. Vi ser vad vi kan åstadkomma tillsammans.

– Vi har pratat mycket om att vi är fria från att jämföra oss, vi kommer med det vi har och inte med det vi tycker vi borde ha. Och det får vi ge vidare och då blir det välsignat.

Att sprida evengeliet är församlingens uppdrag

Ledare Tid att evangelisera Varje församling behöver ha en gementänkt strategi för lokal evangelisation och mission i sitt närområde. Att sprida evangeliet till sitt närområde...