Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

50 mil utan växlar – för att hjälpa behövande

Albi Cosgrove, ungdomsledare i pingstkyrkan i Ed, gör något som få, om ens någon, gjort innan. Han cyklar 50 mil stående på en BMX-cykel utan växlar. Målet är att samla in 50 000 kronor till PMU och Panzisjukhuset i Kongo där våldtagna kvinnor får hjälp.

Nyheter · Publicerad 15:34, 6 jul 2018

För att hjälpa de många människor som lider i världen, behöver vi vara många som är med och hjälper. Det är budskapet i den Youtube-video som Albi Cosgrove lade upp inför sin unika resa. I lördags började den då han lämnade orten Ed.

Två vänner som använder vanliga cyklar finns med på resan för att stötta Albi, som själv cyklar stående på en BMX utan växlar. De cyklar till Stockholm, 50 mil, och beräknar att köra 13 mil varje dag. Det blir runt tio timmar på cykeln dagligen.

– Jag ska stå och cykla hela vägen, det kommer att bli tufft, sa Albi till Världen idag inför sin resa och berättade att han tränat genom att köra mil efter mil på sin BMX och att han kände sig redo för uppgiften.

Det var när han tog del av innehållet i en tidning från PMU som han blev berörd av det arbete som görs på Panzisjukhuset i Kongo som leds av Dr. Denis Mukwege. Man arbetar för att få ett slut på våldtäktskulturen och ger vård till kvinnor som utsatts för övergrepp, såväl medicinsk som psykosocial vård samt juridisk information och stöd.

Målet för Albi är nu att samla in 50 000 kronor till ändamålet.

– Jag hoppas att så många som möjligt vill vara med och bidra med någonting.

– När var och en spelar sin roll så blir resultatet fantastiskt, säger Albi i videon där han syns trixa på sin cykel.

På cykelramen finns ett citat ifrån Jesus: ”Love one another” (Älska varandra).

Den som vill kan följa Albi och hans vänner påFacebook under deras resa. Där, och via PMU:s webbplats, finns också information om hur man på olika sätt kan vara med och skänka pengar.

Palestinska skolböcker i brittisk granskning

Mellanöstern. Storbritanniens regering tänker göra en oberoende översyn av innehållet i palestinska skolböcker. Detta efter uppgifter om att böckerna uppviglar...

Blåbär och sten blev nödhjälp

Ralingsås. Att sälja blåbär och stenar och skänka pengarna till barn i Kenya. Den spontana idén från några barn vid Smålands-konferensen gav oväntat stort...

Vad vill våra partier göra i praktiken?

Ledare God ideologi inte tillräckligt Politiskt arbete har med nödvändighet två sidor.  Det finns en praktisk sida, som handlar om att lösa konkreta samhällsproblem. Olof Palmes ord...