Folk /…/ sade: "Allt han har gjort är gott. De döva får han att höra och de stumma att tala."
Markus 7:37b

Världen idag

248 orter hade bön på nationaldagen

I 169 kommuner på 248 platser hölls samlingar med bön för landet under Sveriges nationaldag.Vi ger här ett axplock av bilder från några av samlingarna. – Det betyder nytt rekord av bön för Sverige, säger Patrik Sandberg i nätverket Sverigebönen.

Nyheter · Publicerad 16:53, 7 jun 2018

UPPDATERAD

Enligt Patrik Sandberg vid nätverket Sverigebönen så har antalet bedjare på flera platser varit fler än tidigare år. Och antalet böneorter blev i år rekordmånga. Förra året hölls 230 bönemöten i 166 kommuner vilket innebär att det i år hölls bön i tre nya kommuner och på 18 nya orter.

– Det betyder nytt rekord av bön för Sverige, säger Patrik Sandberg i nätverket Sverigebönen.

Och trots att många kommuner ännu är vita fläckar på bönekartan 6 juni så är han nöjd.

– Vi ser bland annat att fler och fler pastorer och ledare kommer med vid samlingarna. Och det gläder mig. Tanken är att de ska känna att de har ägarskap för sin kommun och sin ort. Sedan längtar vi självklart efter att nå ut till de kommuner som är vita fläckar.

Han är övertygad om att det som skedde under onsdagen kommer att få betydelse för Sverige.

– En enorm böneskål har fyllts på under nationaldagen och Bibeln talar om att dessa skålar ska tömmas ut, säger Patrik Sandberg.

Inför årets 6 juni har man i det nationella nätverket upplevt Guds tilltal om att en ny sång ska komma att höras i nationen. Med stort intresse har de också noterat att sången haft en särskild plats som en del av bönerna på onsdagen.

– Vi tror att en ny sång kommer att höras i landet utifrån det som skett under nationaldagen.

Inför årets 6 juni har Patrik Sandberg också upplevt att Gud vill omforma sitt folk likt krukmakaren gör med en misslyckad kruka. 

– Gud är så mäktig, så stor, och jag tror han kan forma om sånt som har gått lite fel. 
 

Militär: Trossamfunden viktiga vid kris

Beredskap. Trossamfunden skulle få en stor roll om Sverige hamnade i kris eller krig. Det menar militären Tommy Jeppsson, chefredaktör för tidningen Vårt...

Måla inte upp politiska motståndare som fiender

Ledare Samtalsklimat Den senaste presidentvalskampanjen i USA präglades av en förfärande polarisering, med förakt för motståndarsidan. Ingen drev den utvecklingen hårdare...

300 präster beskylls för sexövergrepp på barn

USA. En stor utredning har funnit trovärdiga anklagelser om sexuella övergrepp på barn utförda av fler än 300 präster i delstaten Pennsylvania i USA. Fler...