Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

17 kom till tro på new age-mässa

17 personer tog emot Jesus och minst 50 personer vittnade om helande när en grupp kristna var på plats på Harmonimässan i Stockholm förra helgen. – Det finns en stor längtan och öppenhet, säger pastorn Björn Fredriksson som var på plats.

Nyheter · Publicerad 17:00, 13 apr 2018

Bland tarotkort, kristaller och naturläkemedel fanns det, på Harmonimässan i Stockholm förra helgen, ett bord med kristna böcker. Det var Sjöbergs förlag som, med en grupp kristna från olika församlingar, var på plats för att dela med sig av den frid de funnit i sin tro. Förutom att dela ut böcker erbjöd teamet gratis förbön, andlig rådgivning och biblisk drömtydning.

– Vi fick väldigt många bra samtal, säger Björn Fredriksson, pastor i Salemkyrkan i Vargön, som var en av dem som var på plats.

Han berättar att han har varit med på mässan flera år och han upplever att det har blivit ett öppnare klimat de senaste åren.

– Människor är väldigt nyfikna. Det finns en stor längtan och öppenhet, och ett stort intresse av det vi förmedlar, säger han.

Enligt Björn Fredriksson är det inte teologiska samtal som besökarna är intresserade av, utan ett andligt möte med Gud. Han berättar att teamet fick be för ett stort antal människor och att 17 personer ville ta emot Jesus.

– Det var otroligt glädjande, säger han.

Utöver det uppgav minst 50 personer, som led av olika sjukdomar och krämpor, att de blev ”bättre” eller ”helt friska” efter personlig förbön, enligt Fredriksson.

Reaktionerna hos de betjänade personerna var ofta glädje, och det gällde inte minst de personer som tog emot Jesus, berättar han. Dessa personer kommer nu att följas upp av några från teamet.

Björn Fredriksson och hans medarbetare var inte de enda kristna som var på plats på mässan. Tittar man på Harmonimässans utställningslista kan man se att åtminstone ett par andra kristna grupper var där.

Björn Fredriksson är mycket tacksam för helgen.

– Man känner en lycka över att det var så öppet och över att Gud gjorde så mycket. Det är en stor kraftansträngning att vara två dagar i den speciella miljön, men glädjen överväger absolut. Det är roligt att få känna av att det vi tror på fungerar så bra i praktiken.

Det finns en stor längtan och öppenhet, och ett stort intresse av det vi förmedlar.

Över 9 000 ensamkommande kan prövas på nytt

Migration. Den så kallade gymnasielagen får tillämpas, konstaterar Migrationsöverdomstolen. Tusentals ensamkommande kan nu få en ny möjlighet att stanna i...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

Busch Thor utesluter inte att regera med SD-stöd

Politik. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor utesluter inte att regera med hjälp av SD-stöd. Det sade hon efter tisdagens statsministeromröstning...

Nu når Vision Sverige en miljon hushåll

TV Den kristna tv-kanalen Vision Sverige finns som fri kanal i Viasats och numera också Canal digitals utbud. Det innebär att det är möjligt för ungefär...