Nyheter

En gala till stöd för kristna fränder

Kvällen bjöd även på musik och sång av bland andra legendaren Habib Moussa och den uppåtgående stjärnan Bashar Youhanan (se bilden). Efter maten blev det traditionell långdans i samlingssalen.

Det syrisk-ortodoxa Ungdomsinitiativet valde att i helgen fira sitt tio-årsjubileum med en gala till stöd för kristna familjer som flytt inbördeskriget i Syrien.- Muslimerna får hjälp från Saudiarabien och andra muslimska länder. Vårt folk finns det inget land och ingen stor organisation som hjälper, säger Isa Isa, konsulent för Ungdomsiniativet inom Syrisk-ortodoxa ärkestiftet i Sverige och Skandinavien.

Istället för att fira på ett mer konventionellt sätt, bjöd ungdomarna därför in till en galamiddag till stöd för krigets offer. S:t Jacobs syrisk-ortodoxa katedral i Hovsjö ställde upp med festsalen, och otaliga frivilliga har bidragit med mat, dryck och underhållning. Tanken är att de 500 kronor som varje gäst betalat vid inträdet ska gå oavkortat till att avhjälpa nöden för syriska kristna i Turkiet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS