Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Johannes 14:26

Världen idag

Israel

GRATTIS Israel – ett 70 årigt mirakel!

Staten Israels födelse år 1948 är ett kvalificerat mirakel. I år är det 70 år sedan miraklet tog form, och det vill vi förstås fira riktigt ordentligt genom detta magasin.

I magasinet beskrivs historien bakom Israels tillkomst, här beskrivs även den fantastiska utvecklingen fram till i dag. Det öde landskapet har omvandlats till en vacker trädgård. Nu blomstrar öknen och Israel ligger i framkant inom forskning och innovation. Det förhållandevis lilla landet Israel banar i dag väg för framtidens teknologier och betraktas som världens främsta ”startup-kultur”. 

Nedan kan du bläddra i magasinet online, eller klicka på denna länk för att beställa hem det.

Kristna friskolor

Vårt nya magasin om kristna friskolor kommer lägligt. Frågan om konfessionella skolor är högaktuell och motståndet är starkare än på länge. Bra skolor, med goda resultat och fungerande integration, ställs i en absurd jämförelse med religiösa skolor i Iran. Ideologisk blindhet gör att fakta och saklighet uteblir.

Det här magasinet målar, genom tydliga exempel och sakliga fakta, en sann och rättvis bild av de kristna friskolorna.

Normkritik

I det här magasinet synar vi normkritiken och genusteorierna – som trots att de saknar vetenskapligt stöd letar sig in i alla möjliga sammanhang, inte minst i skolor och förskolor, där personalen förväntas påverka barnen med detta tankegods.

Hon, han eller hen? Är det någon skillnad på pojkar och flickor, män och kvinnor? Vår tids så kallade genusvetare har introducerat det sociala könet och menar att var och en väljer sitt kön och att det inte finns några skillnader. Biologin ignoreras - alla är vi ett slags ”hen”.

Deras teorier skapar stor förvirring i den unga generationen, där fler och fler upplever vilsenhet omkring sin egen identitet och sexualitet.

I magasinet presenterar vi den forskning som finns på området och låter experterna komma till tals. Vad kan man göra som förälder, pedagog, elev eller skolledare? Och hur kan vi presentera kraftfulla alternativ som på riktigt hjälper en ung generation?

Andens århundrade

I det här magasinet vill vi berätta om ”den helige Andes århundrade”, den globala pingstkarismatiska rörelsen där hundratals miljoner människor över hela världen gjort samma erfarenhet – att uppfyllas av den helige Ande.

Vi blickar tillbaka och följer hur Anden har verkat genom historien, inte minst i den historiska ”utgjutelsen” på Azuza Street. Vi blickar också framåt och frågar oss hur vi kan förvalta Andens verk i vår tid.

Den helige Ande är inte begränsad till endast ett samfund eller en kyrka eller bara vissa människor. Han vill komma över alla människor i alla miljöer i varje generation och ge kraft in i varje sammanhang. Låt oss på nytt gräva upp denna ”Andens brunn” och låta det levande vattnet flöda ut till törstande människor i vårt land.

Utan den helige Andes kraft har vi ingenting att erbjuda. Men med den helige Ande kan vi göra allt det Gud kallat oss till. Allt förmår jag i honom som ger mig kraft (Fil 4:13).

Israel

Världen idag Närbild Israel är ett magasin som lyfter fram en rättvis och nyanserad bild av Israel - Mellanösterns enda demokrati - till skillnad från den ensidigt negativa bild som förmedlas genom många svenska medier. Mitt i den ström av Israelfientliga uttalanden och handlingar från Sveriges nuvarande regering vill vi som kristen tidning deklarera vår vänskap till Israel. När andra förbannar vill vi välsigna.

I magasinet får du läsa om Israels historiska koppling till landet och Jerusalem, om arkeologi som bevisar den långvariga judiska närvaron på tempelberget, om invånarna i Jerusalem som har hopp om en stad där araber och judar kan promenera runt utan att behöva se sig oroligt över axeln och om entreprenörer och goda initiativ som får öknen att blomstra.

Vi säger Grattis till Jerusalem, som 2017 firar 50 år som Israels odelade huvudstad.

Sommar 2017

Världen idags magasin Sommar 2017 innehåller intressanta intervjuer och vittnesbörd samt en stor konferensguide.

Här kan du läsa vårt sommarmagasin online.

HOPP

I magasinet ”Hopp” får du möta människor som vittnar om att de fått sina liv förvandlade i mötet med Jesus Kristus. Läs om Sebastian Stakset (f.d. Sebbe Staxx) som var fylld av hat men blev förvandlad av Guds kärlek, Raza som blev helad i sina öron och Lasse som blev frälst efter en Alphakurs. Du får även läsa om Sarah som suttit fast i ockultism och Joachim som ställde in det planerade självmordet efter ett möte med en kärleksfull Gud.

Yoga och mindfulness

Det är dags för Guds församling att bemöta yogavågen som sköljer in över vårt land. Med det här magasinet vill vi stärka många ryggar. På flera sätt. Dels genom att synliggöra de andliga rötterna, bidra med kunskap om yoga och mindfulness och beskriva intåget i vårt land. Men också genom att ge redskap för både kristna och andra att kunna stå emot alla dessa andliga anspråk. Sist men inte minst vill vi peka på Jesus och lyfta fram behovet av att erbjuda andligt sökande människor en relation med honom. Han är den klara källan, som både kan och vill möta den andliga törsten bland många människor i vårt land.

Här kan du läsa Världen idags magasin online.

Reformationen

2017 är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser på Slottskyrkans port i Wittenberg. Detta innebar startskottet för Reformationen.

I Världen idags magasin om reformationen får du både inspirerande och historisk information men också berättelser om hur Reformationens budskap berör människor än i dag.

Här nedan kan du läsa Världen idags magasin online.

Välsignade väckelser

I magasinet Välsignade väckelser kan du läsa om hur Sveriges väckelsehistoria har byggt och präglat vårt land. 100 år av väckelse har påverkat samhället och förändrat Sverige från ett fattigt och försupet land till ett land med demokrati och rörelse för kvinnor.

Med avstamp i vår väckelsehistoria blickar vi även framåt, för alltjämt är svaret på den situation Sverige befinner sig i idag – en ny folkväckelse i vårt land, i vår tid. 

Här kan du läsa Världen idags magasin online.

Det värdelösa projektet

Ledare. Det finns fortfarande de som menar att den svenska skolan ska vara värdeneutral. Den typen av röster hörs inte sällan i den svenska skoldebatten.... fredag 00:01

Hitta din kristna friskola

Karta. Kristna skolor från norr till söder. fredag 00:01

Kristna skolor är en tillgång för Sverige.

Ruth Nordström Det larmas ofta om att den svenska skolan är i kris. Eleverna har allt sämre kunskaper, vilket bland annat visats i de senaste Pisa-studierna,... fredag 00:01

Test: Vilket är ditt främsta kärleksspråk?

Kärleksspråk. Du kanske tror att du redan vet vad som är ditt främsta kärleksspråk. Men det kan också hända att du inte har en aning om det. Kärleksspråkstestet...

Kanske har vi sett för få romantiska Hollywoodfilmer där kärleksstoryn började när bröllopsyran var över.

Krönika. Eva Skog Vi gifte oss samma år som världen tog sina första steg in i ett nytt millenium. I mitt liv var skiftet lika definitivt och stort, från något bekant... fredag 00:20

Så får du en djupare relation med din partner

Tips. Vill du få ökad närhet och kärlek i din relation? Vill du att den ska hålla livet ut? Det finns mycket man kan göra för att stärka relationen. Här är...

Hit kan ni vända er om ni har relationsproblem

Tips. Inga relationer är friktionsfria. Men ibland växer sig problemen inom ett äktenskap så stora att det kan vara bra att prata med någon utomstående....

Dags för besiktning?

Ledare. Jag, NN, tar dig, NN, nu till min hustru/man, att dela glädje och sorg med dig
och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt. (Ur Svenska kyrkans...

Tillsammans mot antisemitism

Ledare. Kanariefågeln är en mycket känslig fågel. I början av förra seklet, och långt in på 1900-talet, användes fåglarna som livförsäkring för brittiska...

Sverige ses som ett varnande exempel

Mörkt nyhetsår. En ökning av antisemitiskt våld i Europa och ett Sverige som slår EU-rekord i klumpiga uttryck och felsägningar om Israel. Så summerar Tomas Sandell...

Kristen och jude mot antisemitism

Turné. Världen idags chefredaktör Lukas Berggren ger sig ut på turné tillsammans med Ulf Cahn, generalsekreterare för Förenade Israelinsamlingen....

Anders Gerdmar: Från judisk rabbi till arisk Jesus. Hur gick det till?

Krönika. När Hitler smidde sina planer för att förinta judarna insåg han att kyrkan var ett problem. För om kyrkan fortsatte att påstå att Jesus var judisk...

Vi behöver entreprenörerna!

Det här är ett magasin om kristet entreprenörskap och företagande. En enkel sökning på Wikipedia ger oss en intressant definition av en entreprenör....

Säger Bibeln någonting om företagande?

Teologi. Paulus var det, de flesta av lärjungarna var det och flera personer i Gamla testamentet var det – företagare. Ändå pratar vi inte mycket om...

Funderar du på att starta eget?

Här ger entreprenören Emmanuel Hyllerud sina tips till dig som tänker förverkliga en företagsidé.