Höj, ni portar, era huvuden, höj er, ni eviga dörrar, så att ärans konung kan tåga in.
Psalm 24:7

Världen idag

Vi borde bygga upp riktiga väckelsemöten i varje stad och kommun.

Krönikor · Publicerad 00:10, 4 dec 2017

I min ungdom hade alla frikyrkor en typ av möten som gick under begreppet väckelsemöte, ofta lördag eller söndag kväll. På den tiden ägde församlingarna en sångrepertoar som var känd och älskad långt utanför de egna leden, och väckelsemötet var tillfället då man bjöd på mycket sång och musik. Detta skapade en varm och inbjudande atmosfär.

Men höjdpunkten var predikan. Jag tänker på de stora folktalarna och evangelisterna med förtroendekapital i hela kristenheten. Då Bertil Paulsson äntrade talarstolen var det skärpa bakom orden. Budskapet var radikalt och närgående, men på ett kärleksfullt sätt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Sista chansen samla namn mot svordomar

#Sluta svära. Den 19 december är slutdatum för namninsamlingen mot svordomar i Public Service. Initiativtagarna hoppas på en riktigt bra slutspurt under helgen. –...

Barnens bästa trumfar över de vuxnas drömmar

Gästkrönika Jens Charlieson Allt handlar inte om en människas sexuella läggning. Jag vet att man gärna vill sortera in frågor och åsikter i de fack där de har placerats...