Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Vad har du memorerat som hjälper dig när krisen kommer?

Krönikor · Publicerad 00:00, 9 mar 2018

För många år sedan när våra barn var små åkte vi till Astrid Lindgrens värld för ett par dagar med familjen. Som barnfamilj är platsen ett paradis där barnens innersta önskningar blir uppfyllda. Karaktärer och miljöer som barnen fantiserat och läst om dyker plötsligt upp framför deras ögon.

Efter några timmar inne på Astrid Lindgrens värld upptäcker vi att en av döttrarna har försvunnit. Detta är givetvis en stor skräck för alla föräldrar. Några minuter av panik följde då vi letade och ropade efter vår sexåring. Efter några få minuter, som kändes som en evighet, ringde min telefon. I andra änden hör jag min dotters gråtande röst och vi kunde snabbt återförenas. Efter en stund av kramar och tårar fortsatte vi vår dag och hade en härlig stund tillsammans. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Miljön en kärnpunkt i skapelseuppdraget

Ledare Profetröster behöver slå larm Ett kristet perspektiv handlar om att granska och analysera samhällsutvecklingen med Bibeln som karta och kompass. Det kräver ett stort mått av...