Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Vad har du memorerat som hjälper dig när krisen kommer?

Krönikor · Publicerad 00:00, 9 mar 2018

För många år sedan när våra barn var små åkte vi till Astrid Lindgrens värld för ett par dagar med familjen. Som barnfamilj är platsen ett paradis där barnens innersta önskningar blir uppfyllda. Karaktärer och miljöer som barnen fantiserat och läst om dyker plötsligt upp framför deras ögon.

Efter några timmar inne på Astrid Lindgrens värld upptäcker vi att en av döttrarna har försvunnit. Detta är givetvis en stor skräck för alla föräldrar. Några minuter av panik följde då vi letade och ropade efter vår sexåring. Efter några få minuter, som kändes som en evighet, ringde min telefon. I andra änden hör jag min dotters gråtande röst och vi kunde snabbt återförenas. Efter en stund av kramar och tårar fortsatte vi vår dag och hade en härlig stund tillsammans. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kristen tro främjar kritiskt tänkande

Ledare Tro och vetande ”Skolan ska vara en plats för kunskap och kritiskt tänkande, inte religiös påverkan. En elev ska vara fri att forma sin egen uppfattning och...

Israel erkänner luftanfall mot kärnreaktor

Mellanöstern. Israels militär erkänner för första gången att den utförde ett flygangrepp mot en misstänkt syrisk kärnreaktor 2007. Anläggningen var ett...