Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Utan armar som sätter gränser känns inte kramarna.

Krönikor · Publicerad 00:00, 20 nov 2017

Vi lever i en fragmenterad tid. Mer än någon gång i mänsklighetens historia växer kunskapen explosionsartat på alla områden och görs tillgänglig för var och en genom teknik som ständigt gör framsteg. All världens kunskap ryms i vår bakficka, och genom några klick på mobiltelefonen, eller några tydliga röstkommandon, kan vi få reda på antalet myrarter i världen, temperaturen i solens mitt, namnen på Napoleons kusiner, antalet kalorier i 100 gram Schwarzwaldstårta, och så vidare i all oändlighet.

Till detta kommer en växande ström av information som bokstavligen sköljer över oss från alla världens hörn och bakgårdar. Ett terrordåd i Frankrike ena minuten och ett snubblande barn på ett roligt Youtubeklipp andra minuten. Högt och lågt, allvar och flams, viktigt och oviktigt blandas i en enda osorterad röra serverad i små portioner.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

USA:s statsapparat står utan pengar

Skuldtak. Majoriteten i USA:s senat säger nej till en uppgörelse som skulle förhindra att federala myndigheter stängs ned. USA:s statsapparat står därmed utan...

Tre viktiga faktorer i migrationsdebatten

Ledare Svenska värderingar kontra sanna värderingar En företagsledare som gjort missbedömningar i den storleksordning som våra politiker gjort de senaste åren – i frågor om migration, integration,...