Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

Personligen mår jag väldigt bra av att ha predikanten Luther som gäst varje morgon.

Krönikor · Publicerad 00:10, 11 sep 2017

Under en period har jag läst Martin Luthers betraktelser varje morgon. Mycket intressant och inspirerande! Jag tycker om hans kärva och mustiga språk. Han är radikal, på gränsen till brutal, då han nämner synden vid dess rätta namn och låter bibelordet skära djupt i hjärta och samvete. Självklart är han barn av sin tid, men budskapet han bär fram är tidlöst och oerhört Kristuscentrerat.

Jag ler för mig själv då jag försöker tänka mig in i hur det skulle gå för den unge, djärve Luther om han hade blivit inbjuden att predika bland sina lutherska vänner i Sverige i dag. Jag undrar om inte en del snälla och fromma kyrkobesökare skulle svimma i bänkarna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Nyateismen – tack och farväl

Ledare Läge för frimodig kristen tro Har du möjligen planerat in en långresa i februari till världens största konferens för gudsförnekare – Global Atheist Convention i Australien? Då...

Evangelister prisades

Stipendieutdelning. För tionde året i rad delade Evangelistfonden ut stipendier till olika kategorier av evangelister. Festhögtiden hölls i Lugnetkyrkan i Falun i...