Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Personligen mår jag väldigt bra av att ha predikanten Luther som gäst varje morgon.

Krönikor · Publicerad 00:10, 11 sep 2017

Under en period har jag läst Martin Luthers betraktelser varje morgon. Mycket intressant och inspirerande! Jag tycker om hans kärva och mustiga språk. Han är radikal, på gränsen till brutal, då han nämner synden vid dess rätta namn och låter bibelordet skära djupt i hjärta och samvete. Självklart är han barn av sin tid, men budskapet han bär fram är tidlöst och oerhört Kristuscentrerat.

Jag ler för mig själv då jag försöker tänka mig in i hur det skulle gå för den unge, djärve Luther om han hade blivit inbjuden att predika bland sina lutherska vänner i Sverige i dag. Jag undrar om inte en del snälla och fromma kyrkobesökare skulle svimma i bänkarna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Livets ords skolor byter namn

Utbildning. Livets ords kristna skolor kommer framöver att heta Ansgarskolorna. Syftet med namnbytet är att markera att man finns till för alla elever i Uppsala...

Kristna scouter får behålla kommunala bidrag

Göteborg. Göteborgs kommunpolitiker har tänkt om. Efter att ha stoppat bidrag till religiös verksamhet, som till exempel Equmenias scouter, finns nu en öppning.