Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Nu gäller det att stå upp för de mänskliga rättigheterna!

Krönikor · Publicerad 00:00, 29 nov 2017

Skola och undervisning är ett av de viktigaste områdena för att bygga ett gott och hållbart samhälle. Det är, och har alltid varit, ett viktigt område också för den kristna församlingen, som har inhämtat vägledning och inspiration från Bibeln även på detta område (5 Mos 6:6–8; Ords 3:1–2; Ef 6:4).

Undervisning och kunskap har satts högt i både hemmet och församlingen, men även i samhället, där kyrkan varit den som gått före och varit drivande. Så skedde när den allmänna folkskolan infördes 1842. Men då hade man redan haft så kallade byskolor (ledda av prästen) i olika delar av landet i 200 år.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

USA:s statsapparat står utan pengar

Skuldtak. Majoriteten i USA:s senat säger nej till en uppgörelse som skulle förhindra att federala myndigheter stängs ned. USA:s statsapparat står därmed utan...

Tre viktiga faktorer i migrationsdebatten

Ledare Svenska värderingar kontra sanna värderingar En företagsledare som gjort missbedömningar i den storleksordning som våra politiker gjort de senaste åren – i frågor om migration, integration,...