Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

Nu gäller det att stå upp för de mänskliga rättigheterna!

Krönikor · Publicerad 00:00, 29 nov 2017

Skola och undervisning är ett av de viktigaste områdena för att bygga ett gott och hållbart samhälle. Det är, och har alltid varit, ett viktigt område också för den kristna församlingen, som har inhämtat vägledning och inspiration från Bibeln även på detta område (5 Mos 6:6–8; Ords 3:1–2; Ef 6:4).

Undervisning och kunskap har satts högt i både hemmet och församlingen, men även i samhället, där kyrkan varit den som gått före och varit drivande. Så skedde när den allmänna folkskolan infördes 1842. Men då hade man redan haft så kallade byskolor (ledda av prästen) i olika delar av landet i 200 år.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...