De som bor vid jordens ändar
 häpnar för dina tecken,
 öster och väster 
 fyller du med jubel.
Ps. 65:9

Världen idag

Kom tillbaka till den första kärleken!

Krönikor · Publicerad 16:51, 11 aug 2017

I veckan som gick tog min syster med sig våra gamla föräldrar på en utflykt. De har båda nått en anmärkningsvärd ålder, men är ovanligt pigga trots det. De skulle besöka Saab-museet och titta på gamla bilar från förr. Eftersom min far har haft olika Saab-bilar under större delen av sitt liv, blev det en stor upplevelse. Där fanns den första bilen han hade ägt på 50-talet, och min syster fick underbara berättelser från dessa bilturer. Där fanns även andra bilar som han senare hade bytt upp sig till. Under hela vår uppväxt tillbringade vi många semestrar i olika varianter av dessa bilar. När pappa berättade dessa händelser livades han upp när han mindes hur han tryckte ner gasen och hur det lät när den rullade iväg. Det var hans första kärlek ... alltså när vi talar om bilar vill säga! Det var den första bilen han haft och minnena runt den väcktes till liv när han återigen fick stryka handen på lacken.

Hur har du det med den första kärleken till Jesus? Minns du när du kände Jesus kärlek i ditt liv för första gången? Minns du när hans närvaro kom in i ditt liv? I Uppenbarelseboken talar Jesus till församlingen i Efesos. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ny inloggning på www.varldenidag.se

Från och med 3 februari 2016 har vi ändrat inloggning. Du loggar in på hemsidan genom att ange ditt kundnummer som användarnamn och det lösenord som du själv har valt. Om du inte tidigare har valt lösenord kan du göra det i vår digitala kundtjänst. I vår digitala kundtjänst kan du även registrera din e-postadress om du istället för kundnummer vill använda din e-postadress som användarnamn.

Weinstein skänkte stora belopp till Clintons

USA. Uppemot 250 000 dollar fick Clinton Foundations från den sexövergreppsanklagade Harvey Weinstein. Inte ett öre av dessa pengar kommer ges tillbaka,...