Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Kom tillbaka till den första kärleken!

Krönikor · Publicerad 16:51, 11 aug 2017

I veckan som gick tog min syster med sig våra gamla föräldrar på en utflykt. De har båda nått en anmärkningsvärd ålder, men är ovanligt pigga trots det. De skulle besöka Saab-museet och titta på gamla bilar från förr. Eftersom min far har haft olika Saab-bilar under större delen av sitt liv, blev det en stor upplevelse. Där fanns den första bilen han hade ägt på 50-talet, och min syster fick underbara berättelser från dessa bilturer. Där fanns även andra bilar som han senare hade bytt upp sig till. Under hela vår uppväxt tillbringade vi många semestrar i olika varianter av dessa bilar. När pappa berättade dessa händelser livades han upp när han mindes hur han tryckte ner gasen och hur det lät när den rullade iväg. Det var hans första kärlek ... alltså när vi talar om bilar vill säga! Det var den första bilen han haft och minnena runt den väcktes till liv när han återigen fick stryka handen på lacken.

Hur har du det med den första kärleken till Jesus? Minns du när du kände Jesus kärlek i ditt liv för första gången? Minns du när hans närvaro kom in i ditt liv? I Uppenbarelseboken talar Jesus till församlingen i Efesos. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Nedskjutet israeliskt plan del av regionalt maktspel

Mellanöstern. Militärexpert om Syriens tilltag I helgen som gick sköts ett israeliskt stridsflygplan ner av syriska styrkor. Detta efter att Israel genomfört flygräder mot syriska och iranska mål...