Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Hur ska vi tolka sådana här fenomen? Hysteri? Lurendrejeri? Psykologi? Magi?

Krönikor · Publicerad 12:01, 2 maj 2016

Klockan 04:15 tidigt en lördagsmorgon för bara någon vecka sedan vaknar jag av en tydlig dröm. Faktum är att det inte bara var en ovanligt klar dröm utan snarare en drömsyn där jag både såg och hörde en röst berätta något viktigt för mig och gav mig ett specifikt uppdrag. Tilltalet var så levande och starkt att jag satte mig upp i sängen, häpen. ”Wow, vilken häftig upplevelse”, tänkte jag. I mitt inre bearbetade jag det som hänt, övertygad om att Gud faktiskt kommunicerat ett budskap och ett uppdrag. Min fru vaknade till och undrade varför jag satt i sängen. ”Jag tror Gud sagt något till mig”, svarade jag.

Jag förstår att en läsare av denna krönika som inte tror på ett öppet universum, inte tror att det finns en andlig värld eller en levande Gud har svårt att ta till sig en berättelse som denna. Men låt mig berätta vidare. I drömsynen får jag, som jag uppfattade det, ett tilltal angående den gudstjänst jag skulle medverka och predika i den kommande söndagen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Adaktusson: "Återupprätta relationen med Israel"

Talar i riksdagen När Lars Adaktusson (KD) under onsdagen stiger upp i talarstolen i riksdagen för första gången är det för att efterlysa en ny svensk politik för...

Valet i Bayern slutade i en katastrof för kristsociala CSU

Nyhetskommentar Utrikeskommentar. Framgångar leder inte sällan till mättnad, lättja, självgodhet och en osund självbild. Psykologiska element som dessa finns förvisso bakom...